Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí reivindica fer més visible la presència de les dones en tots els àmbits de la societat

Constantí ha celebrat aquest dijous 8 de març al migdia l’acte central del Dia Internacional de la Dona. Acompanyades de l’alcalde Oscar Sánchez, les regidores Meritxell Cano i Dolors Fortuny han estat les encarregades de fer la lectura de la Declaració Institucional d’aquest 8 de març. La reivindicació de l’equitat, la igualtat social i laboral entre homes i dones han estat els eixos bàsics de la lectura del Manifest, que s’ha fet com cada any al davant de l’Ajuntament davant prop d’un centenar de persones.

Amb la lectura del manifest s’ha fet una crida a enfortir “les veus de les dones a tots els àmbits, tant en l’esfera pública com en la privada, atès que, massa sovint, les opinions de les dones són silenciades o situades en una posició inferior”. A més s’ha reclamat que les veus de les dones “siguin lliures, visibles arreu de la societat, en tots els sectors professionals, acadèmics, polítics i social ». També s’ha fet una crida als mitjans de comunicació perquè facin més visible l’opinió i la presència de les dones.

Després de la lectura del Manifest, s’han presentat uns punts de llibre dedicats a les escriptores catalanes Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Abelló, coincidint amb al celebració de l’any literari 2018 dedicat a aquestes dues escriptores

Com a activitats prèvies a aquets 8 de març, aquest dimecres es presentava a la Biblioteca municipal, una peça teatral amb el títol “el Sopar de les Princeses” a càrrec de la companyia La Porta de Fusta, un espectacle basat en la microviolència en els missatges publicitaris. La sessió va continuar amb un debat posterior, moderat per una psicòloga especialitzada en temes de gènere, per reflexionar sobre les problemàtiques que es tracten a l’obra

Els actes continuaran aquest diumenge 11 de març amb un Dinar al Pavelló Poliesportiu adreçat exclusivament al col·lectiu de dones del municipi. Durant aquest acte es farà un reconeixement especial a les dones constantinenques que celebren el seu 80è aniversari aquest 2018.

Dintre de la programació d’activitats, aquest any, entitats esportives com el Centre d’Esports Constantí o el Club Bàsquet Constantí també faran el seu particular reconeixement a les dones abans dels seus respectius partits del cap de setmana del 10 i 11 de març

Back to top