Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Ple defensa el model d’escola catalana com a eina de cohesió social

El Ple de l’Ajuntament de Constantí va celebrar aquest dijous 15 de març una nova sessió ordinària. Aquest ple s’havia convocat inicialment per al passat dijous 8 de març, però la coincidència amb la jornada de vaga pel Dia Internacional de la Dona, va fer que finalment es prengués la decisió d’ajornar-lo una setmana.

Entre els punts de l’ordre del dia destacaven les diferents mocions que van presentar el grup municipal del PSC i el grup municipal d’ERC. La primera de les mocions defensava el model d’escola catalana com a eina de cohesió i promoció social. Aquest punt va ser aprovat amb els vots favorables dels grups del PSC, ERC, PdeCat, ICV i UxC, i el vot en contra del PP; per unanimitat de tots els grups municipals es va aprovar una moció presentada pel PSC amb motiu del 8 de març, Dia Internacional dels drets de les dones. Una altra de les mocions aprovades feia referència a la necessitat d’establir un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de desigualtats, en aquest cas amb els vots favorables del PSC, PdeCat, ICV i UxC, amb l’abstenció d’ERC i el vot contrari del PP.

En el capítol de mocions, finalment es va aprovar una moció presentada per ERC per al trasllat dels presos polítics a Catalunya i la seva excarceració. Aquesta moció es va aprovar amb els vots favorables dels grups del PSC, ERC, PdeCat, ICV i UxC i el vot contrari del PP.

La sessió d’aquest dijous va servir per a aprovar la proposta de modificació dels Estatuts del Consorci per la TDT del Camp de Tarragona (TAC-12), que preveu la pròrroga d’aquest conveni durant un període de 10 anys més, a comptar des de la finalització de l’actual període (el 12 de juny de 2018). Entre d’altres qüestions, la modificació dels Estatuts comportarà també la incorporació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. Això implicarà un estalvi de 2.200 euros a l’any per a l’Ajuntament de Constantí.

El Ple va aprovar el calendari de festes locals per a aquest 2019, que seran el 21 de gener (tenint en compte que el dia de Sant Sebastià, 20 de gener, cau en diumenge), i l’1 d’agost (Sant Feliu).

D’altra banda, el Ple també va aprovar per unanimitat la proposta de concessió de la Distinció de mèrit als Serveis Distingits al sr. Josep Anton Remolà Vallverdú, doctor en Història i conservador del MNAT. A instàncies del Consell Comarcal del Tarragonès, aquestes distincions tenen l’objectiu d’honorar persones o entitats que amb la seva tasca hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt. L’Ajuntament de Constantí va proposar al sr. Josep A. Remolà en base al seu impuls com a arqueòleg en favor del patrimoni històric de Constantí, a partir de l’estudi d’espais com el Pont de les Caixes i la vil·la romana de Centcelles, i promovent la dignificació i divulgació d’aquests monuments. Destaca la seva aportació en les darreres teories aparegudes sobre Centcelles i la interpretació històrica de l’ús.

 

Back to top