Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Avancem junts cap a una mateixa meta: Els jocs de tots

Enfilem la recta final cap als XVIII Jocs Mediterranis, la competició poliesportiva per excel·lència dels països de la riba mediterrània. Més de 4.000 esportistes de 26 nacionalitats diferents, 1.000 periodistes i prop de 7.000 voluntaris ompliran durant deu dies Constantí i les diferents seus on es disputaran les competicions.

Aquest esdeveniment esportiu convertirà Constantí, i les altres quinze seus, en capitals internacionals de l’esport del 22 de juny a l’1 de juliol, un fet que comportarà que les nostres comarques gaudeixin d’una presència mediàtica com mai s’hagi produït abans, i que els nostres atractius i potencial social, econòmic i turístic es difonguin arreu.

Però més enllà de reforçar la imatge del nostre municipi i de posicionar estratègicament Tarragona dins l’arc mediterrani, els XVIII Jocs Mediterranis ens deixaran un important llegat tangible –sense oblidar el llegat immaterial, que és incalculable–, gràcies a una subvenció de prop de 100.000 € procedents de la Diputació de Tarragona.

Per una banda, la important remodelació del nostre Pavelló Poliesportiu, inaugurat l’any 2001 i ja amb clars símptomes de necessitar una forta inversió per tal de modernitzar-lo i poder oferir un servei de qualitat als nostres ciutadans en un entorn de màxima accessibilitat. Les obres de millora s’han centrat, fonamentalment, en la climatització i eficiència energètica, obra civil de vestidors, pintura i renovació integral de la zona d’aigües.

Per altra banda, les propostes del programa cultural dels Jocs tenen a Constantí un important pes específic, amb un cicle de concerts al conjunt Monumental de Centcelles i representacions teatrals que tindran lloc al parc de la Muralla. L’acte de benvinguda, a càrrec de diverses associacions de Constantí, no deixarà ningú indiferent.

Les darreres notícies ens fan ser encara més optimistes, amb la confirmació de la participació de grans esportistes d’elit com Mireia Belmonte, la “guerrera” selecció espanyola d’handbol o l’última campiona d’halterofília, Lydia Valentín.

Quan els Jocs finalitzin, Tarragona 2018 no ho farà, perquè el llegat per a les 16 seus servirà per demostrar, una vegada més, que no importa el repte al que ens enfrontem quan el compromís, la unitat i el sentit de la responsabilitat ens uneixen a tots.

Back to top