Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El proper dia 30 d’abril s’iniciaran els treballs de desenrunat i neteja a l’Església de Constantí

Arran de l’esfondrament parcial de la coberta de l’Església Parroquial de Sant Feliu màrtir el passat diumenge, dia 15 d’abril, a la nit, l’Arquebisbat de Tarragona ha informat que ja s’han realitzat les gestions pertinents amb la màxima celeritat perquè el proper dilluns, dia 30 d’abril, s’iniciïn les obres que permetran sanejar la part afectada de la coberta i retirar la runa que va caure a l’interior del temple.

Es preveu que aquesta actuació tindrà una durada aproximada de dues setmanes i es realitzarà una tasca coordinada amb l’Ajuntament de Constantí per tal de minimitzar els talls a la via pública.

Abans que s’iniciïn aquests treballs el patrimoni artístic i mobiliari de l’interior del temple restarà protegit per evitar qualsevol afectació.

Igualment, l’Arquebisbat ha mostrat el seu agraïment al cos de bombers per la seva diligent actuació poques hores després del succés per evitar despreniments a la via pública. Recordem que des de primera hora del matí del dilluns, agents del cos de Bombers acompanyats de la Policia local de Constantí, van accedir a l’interior de l’Església per avaluar els danys ocasionats, i la policia local va precintar tots els accessos a la plaça de l’Església.

Resultats de l’informe tècnic

Segons un primer diagnòstic de l’accident realitzat per l’arquitecte de l’Arquebisbat de Tarragona, Enric Casanovas, el col·lapse produït no arriba al 10% de la coberta i no ha afectat al cor de l’edificació. L’afectació estructural de les esquerdes, que no tan sols afecta a l’església sinó a bona part del municipi, és un dels factors més importants que hi ha darrera els desordres estructurals. No obstant, es treballa més en la hipòtesi d’una suma de causes. Les deformacions estructurals que pateix l’edifici, des de l’any 2011 aproximadament, en els seus murs amb fissures i desploms, ha provocat petits desplaçaments d’encavallades. Però, a més, el podriment d’algun element de recolzament de fusta encastat als murs pot haver estat la causa de la fallida de l’estructura, arrossegant part de la coberta sostinguda.

Back to top