Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Èxit de la Caminada de germanor Constantí – La Canonja

Unes 300 persones han participar aquest diumenge 20 de maig de la segona caminada de germanor que va unir les poblacions de la Canonja i Constantí,  amb participants de tots dos municipis gaudint d’aquesta jornada primaveral. Com ja es va fer l’any passat, els dos municipis col·laboren d’aquesta iniciativa que promou la salut i el benestar, através de l’esport, i que a més permet conèixer el nostre patrimoni cultural i històric més proper

Rememorant la vella tradició que els veïns dels dos municipis participaven a les respectives festes majors, es va realitzar una caminada popular conjunta per visitar alguns dels espais més interessants del terme de Constantí, com el Molí de Constantí, el monument de Centcelles i el Pont de les Caixes, tots tres integrats en l’anomenada “Ruta de l’aigua”. El guia cultural i expert en patrimoni, Ferran Marín, va ser l’encarregat de fer les explicacions sobre el terreny i comentar alguns dels aspectes més rellevants d’aquests indrets.

Precisament a la vil·la romana de Centcelles va tenir lloc una representació històrica de diversos episodis relacionats amb fets dels segles IV i V d.C, com la cacera dels cérvols (tal com apareix representada a la cúpula) o les acusacions d’heretgia religiosa cap a la senyora de la casa.

La caminada de germanor va concloure amb un dinar popular al Parc de l’Almatella. En un petit parlament, l’alcalde de Constantí Oscar Sánchez i el primer tinent d’alcalde de la Canonja van destacar la significació de la diada i la voluntat de repetir-la novament l’any vinent.

Aquesta Caminada de Germanor posava el punt i final al cicle d’activitats “Fes Cultura, Fes Salut” d’aquest any, que des del passat 14 d’abril ha programat més d’una trentena d’activitats obertes a tothom.

Back to top