Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Or i Plata per al Club de Tir amb Arc Constantí al Gran Premi d’Espanya, amb rècord inclòs

El Club de Tir amb Arc Constantí ha brillat amb llum pròpia aquest passat cap de setmana al Gran Premi d’Espanya de Tir amb Arc realitzat a Lleida. En aquesta competició de màxim nivell estatal, la participació ha estat exclusivament en categoria absoluta.

El club ha estat representat per les juniors Maria Pitarch, que va ser quarta en la World Cup de Nimes i segona en el round del campionat d’Espanya, per Laura Pullès, plata del Campionat de Catalunya, i per la cadet Èlia Canales, tricampiona d’Espanya i tercera a la World cup de Nimes.

Va començar el round classificatori el dissabte 19 de maig a la tarda, sota l’amenaça de pluja i amb tempesta elèctrica. Tot i això, Maria Pitarch va aconseguir batre el rècord de Catalunya amb 322 punts sobre un màxim de 360 ​​tirant a la diana a 70 metres. Després, la presència d’un fort vent, que va ensorrar les bones puntuacions de tots els arquers, que després de modificar visors i compensar van poder reprendre les bones sensacions. En acabar el round, Maria Pitarch es va posicionar la primera al classificatori,  Èlia Canales en sisena posició i Laura Pullès la dotzena.

Un cop posicionats els arquers al round classificatori, el diumenge van començar les eliminatòries pel sistema de sets. Maria Pitarch va començar guanyant a la també catalana Cristina Manzanera per 6-0, passant a guanyar a la balear Lara Sampeiro en quarts de final per 6-2, el que li donava el pas a les semifinals on es va enfrontar a la madrilenya Sandra Nieva, que havia eliminat a Laura Pullès a vuitens de final,  i que va oposar més resistència. Al final, però, victòria de Maria Pitarch per 7-3, aconseguint el passi a  la gran final.

Per la seva banda, Èlia Canales va començar guanyant la balear i companya de la selecció nacional cadet, Natalia García, per 6-2, passant a disputar una eliminatòria molt complicada contra la que va ser la nostra representant a les olimpíades, Adriana Martín. Emoció fins a l’última entrada en que Èlia Canales va guanyar Adriana Martín per 7-3. Això li va donar pas a semifinals, contra la valenciana Laura Warmuz, a la qual va guanyar per 6-2, aconseguint així la classificació per a la gran final, en que s’enfrontaria a la seva companya de club i d’entrenaments, Maria Pitarch.

Van començar les finals amb les arqueres d’arc compost fins arribar a la final d’arc recorbat femení en categoria absoluta entre Èlia i Maria sota la supervisió del seu entrenador Santos López que acumula un gran bagatge d’èxits en les darreres temporades on no ha deixat d’acumular títols.

La gran final va arrencar amb nervis i mesurant les seves forces però van acabar fent unes puntuacions molt altes demostrant el gran nivell que tenen i justificant perquè són les candidates a representar-nos en el campionat d’Europa, i en el cas d’Èlia Canales als JJOO de la Joventut que es faran a Argentina. Al final, després d’un ajustat 4-4 Maria Pitarch va decantar l’eliminatòria al seu favor amb un 29 sobre 30 punts, guanyant així la medalla d’or.

Aquests  resultats  són una mostra més de l’alt nivell competitiu, del compromís i de l’ambició d’aquestes arqueres. La temporada d’ Èlia Canales i de Maria Pitarch està sent, un any més, excepcional, amb un gran rendiment i acumulant títols i èxits a totes les competicions, superant les pròpies expectatives i amb un brillant futur per endavant.

 

Back to top