Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bronze per Maria Pitarch, en equip femení júnior, al Campionat d’Europa de Tir amb Arc

Les joves arqueres del Club de Tir amb Arc de Constantí, Èlia Canales i Maria Pitarch, han participat del 26 de juny a l’1 de juliol en el Campionat d’Europa de Tir amb Arc de les categories cadet i júnior en les modalitats d’arc recorbat i de politges. L’esdeveniment esportiu ha tingut lloc a la localitat grega de Patras i ha comptat amb la participació de 469 atletes de 40 països.

Les rondes eliminatòries van començar en condicions dures, amb pluja intensa i molt de vent. En categoria junior, Maria Pitarch estava en les primeres posicions però una ensopegada amb la corda de l’arc que se li va enganxar amb el cordó de l’impermeable en tirar la fletxa, va fer que acabés amb una posició per sota de les seves possibilitats. Tot i això, Pitarch va aconseguir una bona marca de 620 punts.

Les eliminatòries van començar a 1/24 de final contra la sueca Tove Fjällström a la qual va guanyar per 7-3, va seguir en 1/16 contra la ucraïnesa Yevheniia Chybisova a la qual, després d’un interessant duel, va haver de decidir a una única fletxa de desempat que va guanyar Maria Pitarch. Després d’això li va tocar enfrontar-se en 1/8 contra la que seria la medalla de bronze del campionat, la turca Gulnaz Coskun, perdent per un 3-7. Maria Pitarch finalment va ocupar el 9è lloc en el rànquing individual.

Per la seva banda, en la categoria cadet, Èlia Canales també va haver de lluitar amb la meteorologia adversa però els seus 638 punts la van situar en la primera posició de les espanyoles per la qual cosa passava a ser la representant espanyola per equips mixtes al costat de Yun Sánchez.  Van arrencar les eliminatòries a 1/24 de final contra la romanesa Madalina Amaiestroaie a la qual va guanyar per 7-3, passant a 1/16 de final contra la danesa Lena Agerholm guanyant per un contundent 6-0. Ja en 1/8 la cruïlla amb la qual seria la medalla d’or, l’alemanya  Clea Reisenweber, en una emocionant final on, punt dalt punt baix, podia haver-se decantat del costat d’Èlia Canales.

Per equips mixtes, Èlia Canales al costat de Yun Sánchez, van començar guanyant a Moldàvia per 6-2 en ajustada trobada, perdent en quarts de final contra l’equip turc quan estaven empatats a 3 punts de set. L’equip cadet femení, format per Èlia Canales, la madrilenya Inés de Velasco i l’eivissenca Natalia García, van guanyar a vuitens de final a l’equip de Romania fent bons punts per 6-2 però en el següent duel, van perdre davant Rússia ja a quarts de final quedant  sense opció a medalla.

Per contra l’equip femení júnior format per l’arquera de Constantí Maria Pitarch, les madrilenyes Mònica Galisteo i Paula Gutiérrez van començar guanyat a l’equip amfitrió per un 6-0 en vuitens de final, van continuar destronant a Rússia després de l’empat a 3 per un 5-3 ja a quarts, accedint a les semifinals aquest cop contra Ucraïna amb la qual van perdre donant ja el pas a disputar la medalla de bronze el diumenge, dia de finals. A les 15 h al port de Patras, amb 29ºC, brisa i sol radiant va donar inici la final pel bronze contra les italianes. Nervis a flor de pell, però les espanyoles van ser molt superiors i van guanyar per 6-2. Una medalla de bronze ben merescuda i que premia l’esforç de tot un equip.

Back to top