Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí presenta l’oferta formativa en els serveis educatius municipals per al curs 2018-2019

L’Ajuntament de Constantí ha presentat l’oferta formativa per al curs 2018-2019 en els diferents serveis educatius municipals. Amb l’objectiu de millorar les taxes d’ocupació al municipi, el consistori ha publicat aquesta guia de recursos, amb el suport de l’Oficina Municipal de Treball, i en funció de les necessitats formatives reals que s’han anat identificant recentment en l’entorn empresarial proper.

En aquesta oferta formativa destaca especialment l’apartat de la formació ocupacional i l’aposta per l’acció formativa com una via per millorar la qualificació professional i la capacitat d’inserció laboral de la població. En aquest sentit, es desenvoluparan cursos de formació totalment subvencionats pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) que permetran l’obtenció de certificats de professionalitat. Es tracta del Curs d’atenció sociosanitària a persones al domicili (480 h.), Curs d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials (370 h.), Curs d’enregistrament de dades i documents (360 h.) i Curs d’operacions auxiliars de serveis administratius generals (470 h.). A més, es realitzaran altres de cursos de formació ocupacional com el curs de mosso de magatzem, carretoner, manipulador d’aliments, auxiliar de cuina, manipulador de productes fitosanitaris, monitor de menjador o vetllador escolar.

D’altra banda, l’Escola Municipal d’Adults també oferirà els habituals cursos d’informàtica (ofimàtica bàsica i avançada), d’iniciació a l’anglès, i els cursos de català a través del Consorci per la Normalització Lingüística, des dels nivells inicials fins al nivell superior.

L’oferta formativa de l’Escola d’Adults manté també els cursos de competències bàsiques, que van des de la formació instrumental, l’alfabetització, i el servei de primera acollida (que respon a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes).

L’oferta formativa de l’Escola d’Adults es complementa amb els habituals Tallers de memòria, d’Història de Catalunya, costura, estètica i perruqueria i el curs teòric del carnet de conduir.

Les inscripcions per als diferents cursos es poden realitzar a l’Oficina Municipal de Treball o bé a l’Escola d’Adults municipal (carrer Sant Pere 49), de dilluns a divendres de 10 a 14 h. Els cursos a l’Escola d’Adults s’iniciaran la primera setmana d’octubre

Pel que fa a l’Escola municipal de Música, la proposta formativa segueix la línia dels cursos anteriors. L’oferta formativa, adreçada  a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit d’edat, es divideix en dos grans blocs: les especialitats instrumentals, que inclouen guitarra, saxo, violí, clarinet, piano, bateria, flauta travessera; i d’altra banda les agrupacions i formacions instrumentals o vocals  de l’Escola, com són la Banda Municipal, els Conjunts Instrumentals i la Coral de nivell elemental, i el grup de Batucada.

Les classes a l’Escola de música, que ja compten amb prop d’uns 60 alumnes inscrits, s’iniciaran el proper dilluns 24 de setembre. Com és habitual, la matrícula estarà oberta tot l’any.

Consulta la guia formativa 2018-2019: AC001_guia formativa

 

 

 

Back to top