Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Últims dies per presentar els treballs dels XII Premis Literaris Constantí, “Relats de Festa”

ABANS DEL 15 DE NOVEMBRE, ES PODEN PRESENTAR “RELATS DE FESTA” ALS XII PREMIS LITERARIS CONSTANTÍ

Organitzats per Silva Editorial, i amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, s’ha convocat el concurs anyal dels “Premis Literaris Constantí”, que cada any incrementa la seva participació, consolidant-se com a una fita referent al país. Són milers de participants i centenars els treballs reconeguts i publicats, i procedents de tot el món.

Bases obertes

El concurs és en bilingüe (català i castellà) i els millors treballs es publiquen en un llibre que s’entregarà en la festa del veredicte, que acostuma a ser per la festa major d’hivern de la localitat. En aquesta edició el gènere o tema és “Relats de festa”. El termini de presentació es tanca el 15 de novembre de 2018. Poden presentar-se, dintre del gènere ampli del relat.

L’extensió és de 2 a 6 folis i han d’enviar-se a l’e-mail: premis.constanti@gmail.com adjuntant al mateix escrit les dades personals de l’autor o autora.

Hi ha 4 categories: Infants (fins a 12 anys), Juvenils (de 13 a 16 anys), Júnior (de 17 a 21 anys) i Adults (des de 22 anys d’edat). El jurat està integrat per diversos professors, escriptors i periodistes en exercici.

Manuel Rivera, director de Silva Editorial i coordinador dels Premis, suggereix que “els escrits poden ser inventats o veritables, fantàstics o realistes, personals o col·lectius, i pel que fa al gèneres caben peces molt diverses: article, carta, dietari, història personal o col·lectiva, conte, assaig curt, escena familiar, estudi de folklore, projecte, i d’altres”.

La festa com a tema

L’assumpte o tema és molt obert. Al programa s’explica que “La festa respon a la necessitat humana de descans, de celebració, de reunió, d’alliberament, d’experimentar l’extraordinari, i es relaciona amb la recerca i la manifestació visible de la felicitat; revesteix moltes formes —tradicionals o contemporànies, costumistes o innovadores, majors o petites, religioses, profanes, esportives, culturals, musicals, de disfresses, artístiques, de noces, onomàstiques, commemoratives, polítiques, reivindicatives, nacionals, locals, privades, d’humor; s’organitza amb un programa ritual o brolla de manera espontània o inesperada; aquí, ens expressem amb tots els sentits i signes, com a persones individuals i com a societat”.

Multiculturalitat i fusió

Aquest certamen connecta amb uns temps de multiculturalitat i fusió, també en l’aspecte festiu.

“Constantí és una vila amb trets tradicionals —mediterranis i catalans— molt propis, però alhora relacionada amb el país i el món pel seu caràcter obert i les aportacions de la nova població d’origen molt divers, un fet que s’expressa també en les seves festes”, subratlla Manuel Rivera.

“Sempre és interessant ampliar, intercanviar visions i experiències, estimular la creativitat, i amb aquest objectiu i, a iniciativa de la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny, enguany s’ha escollit aquest tema de Relats de festa”, remarca aquest editor i escriptor que agraeix la confiança municipal de Constantí. “No és fàcil arribar a una dotzena edició, amb un cost sostenible, de manera creixent en la participació i sense perdre qualitat, això només es fa en equip i creient de debò en l’activitat”, afegeix.

*Consulta les Bases del concurs al següent enllaç: PREMIS LITERARIS Constantí BASES BILINGÜE 2018

Back to top