Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Festa de l’Oli Nou de Constantí arriba a la seva XVIII edició

Constantí ha celebrat aquest diumenge 25 de novembre la tradicional Festa de l’Oli Nou organitzada per la Cooperativa Agrícola “Sant Isidre”. La Festa de l’Oli Nou, que aquest any ha arribat a la seva XVIII edició, va concentrar unes 500 persones al llarg del matí al Pati de la Cooperativa,disposats a gaudir d’un bon esmorzar i a tastar l’oli de la nova collita envasat sota la marca pròpia “Vil·la de Centcelles” i inclòs dintre de la DOP Siurana. La festa també va comptar amb l’acompanyament musical de la Corranda.

La Festa de l’Oli nou, que s’ha consolidat com un dels esdeveniments del calendari cultural i gastronòmic del municipi, s’acostumava a celebrar a Constantí el primer diumenge del mes de desembre, però ja des de l’any passat es va decidir avançar la celebració una setmana, per tal de no coincidir amb la Fira de l’Oli de la DOP Siurana de Tarragona, on hi participen totes les cooperatives de la DOP.

Aquest any, les intenses pluges dels darrers mesos han afectat la collita, amb un descens de la quantitat de producció respecte de l’any anterior, tot i això des de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre s’ha destacat que s’ha pogut mantenir el nivell de qualitat de l’oli d’enguany. Actualment, hi ha uns 200 productors d’oli a la Cooperativa Agrícola Sant Isidre

Back to top