Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí inclou una partida destinada a pressupostos participatius per aquest 2019

El Ple ha aprovat el Pressupost general per al 2019, amb aquesta partida de 100.000 euros destinada a la participació ciutadana com a principal novetat

L’Ajuntament de Constantí ha aprovat aquest dijous 31 de gener els pressupostos generals de l’exercici 2019. La proposta va comptar amb el vots favorables (7) dels regidors de l’equip de govern (PSC i UxC) i el regidor del PP, i els vots en contra (5) d’ERC, PdeCat.

Els pressupostos municipals d’aquest any se situen en 8.081.800 €, el que significa una reducció del 3,38 % respecte al pressupost de l’exercici anterior. Un any més, aquest pressupost es basa en l’endeutament zero del consistori.

Sens dubte, la gran novetat d’aquests pressupostos de 2019 és la dotació de 100.000 euros en el capítol d’inversions, destinats als primers pressupostos participatius a Constantí. D’aquesta manera, serà la ciutadania la que tindrà l’oportunitat de decidir de forma directa en què s’invertirà aquesta partida. L’objectiu d’aquests pressupostos participatius és que siguin els propis constantinencs i constantinenques, a través de la participació ciutadana, els qui proposin i triïn les inversions que cal tirar endavant al municipi. Tots els majors de 16 anys i empadronats/des a Constantí podran fer les propostes que creguin oportunes, que posteriorment hauran de ser avaluades pel que fa al seu cost i  la seva viabilitat per part dels tècnics de l’Ajuntament. Aquelles que compleixin amb els requisits, passaran a la fase final perquè siguin votades.

Els pressupostos de 2019 segueix apostant per la despesa social, i en aquest sentit es mantenen les partides econòmiques destinades als Plans d’Ocupació locals, les beques menjador, el manteniment dels 20.000 euros per a ajuts d’urgència social, i també es mantenen els 50.000 euros dels incentius adreçats a fomentar l’ocupació: a empreses que contractin aturats empadronats a Constantí  i les ajudes a nous emprenedors.

Cal destacar també l’augment del 0,96 % (9.000 euros), per a dotacions de programes de subvencions a entitats del municipi.

A banda de l’aprovació dels pressupostos del 2019, el Ple també va aprovar, per unanimitat de tots els grups municipals, una proposta de millora de les prestacions per incapacitat temporal d’acord amb els pressupostos Generals de l’Estat, i la proposta de les al·legacions que es presentaran al Jurat d’Expropiació de Catalunya, en relació a una finca situada al número 49 del carrer sant Pere. També es va aprovar la declaració d’obra d’especial interès per a l’aplicació de la bonificació del 95 % en la quota de l’ICIO, sol·licitada per l’IRTA per a la remodelació interior de dues naus avícoles

Finalment, també es va aprovar (amb els vots favorables de tots els grups municipals, a excepció del PP) una moció presentada pel grup municipal d’ERC de rebuig a les detencions arbitràries contra independentistes.

Back to top