Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’obre el termini per presentar propostes als Pressupostos Participatius de 2019

Aquest dilluns 11 de febrer s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí la presentació pública del projecte de Pressupostos Participatius. Per tal de donar-lo a conèixer a la ciutadania, s’ha realitzat aquesta sessió informativa i de difusió àmplia del procés, dels seus objectius i de les fases que el formen.

El Ple de l’Ajuntament de Constantí aprovava el passat 31 de gener els pressupostos generals de la corporació per aquest 2019. La gran novetat d’aquests pressupostos és la inclusió, per primera vegada, d’una partida de 100.000 euros destinada a pressupostos participatius. Es tracta d’un mecanisme de participació del municipi, mitjançant el qual la ciutadania pot proposar i decidir sobre la destinació d’una part dels recursos econòmics municipals, establint així un canal efectiu de democràcia participativa. Aquest procés de Pressupost Participatiu atorga a la ciutadania empadronada al municipi de 16 anys o més, la capacitat de decidir com es destinaran 100.000 €uros de la partida d’inversions del pressupost municipal per l’any 2019.

La presentació pública del projecte ha estat la primera de les cinc fase en què s’ha estructurat aquest procés de pressupostos participatius. A partir d’aquest dimarts 12 de febrer s’obre la fase de presentació de propostes, que s’allargarà fins el 4 de març. La ciutadania podrà aportar les seves propostes d’inversió a través d’un formulari en paper que es pot trobar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, o bé telemàticament, a través de la seu electrònica del web municipal.

Durant el mes de març, una comissió formada per personal tècnic municipal realitzarà un estudi de viabilitat de les propostes plantejades. Una vegada valorades, es divulgaran els resultats de la valoració a través de tots els mitjans disponibles i de forma individualitzada a les persones que hagin presenta propostes.

La 4a fase serà la votació popular. Del 8 al 23 d’abril, tota la població de 16 anys o més empadronada al municipi tindrà l’oportunitat de votar les propostes mitjançant un procés de votació popular. Cada votant haurà de seleccionar 3 propostes de la butlleta. Les propostes finals se seleccionaran en base a l’ordre de prioritats obtingut i als límits establerts.

Finalment, el 29 d’abril, a les 19 h, es farà una sessió de presentació pública dels resultats del procés on es mostraran les propostes guanyadores. Per tancar el procès, la comissió de coordinació n’elaborarà una memòria com a eina de millora per a futures edicions.

Podeu consultar tota la informació del procés, dels seus objectius i de les fases que el formen a: Pressupostos Participatius

Back to top