Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí assumirà la gestió directa del servei de l’aigua al municipi

A banda de l’aprovació dels pressupostos per a l’exercici 2020, el Ple de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat aquest dijous 28 de novembre el canvi de model en la gestió de l’aigua, que passarà a ser municipal a partir d’aquest pròxim any. El Ple va aprovar que la gestió de l’aigua l’assumeixi directament l’Ajuntament després que aquest servei s’hagi prestat a través d’un contracte d’arrendament de serveis amb Sorea des de l’any 1991.

Durant aquest últim any s’ha creat una Comissió Especial per estudiar quina era la fórmula més idònia per a la gestió de l’aigua. Després de diverses reunions i d’acord amb les conclusions de la memòria justificativa d’aquesta comissió, finalment s’ha decidit optar per la via de la gestió directa, el que segons l’Ajuntament comportarà un estalvi econòmic i una millora del servei. El nou model permetrà gestionar de manera conjunta el servei de l’aigua tant al nucli urbà com al Polígon Industrial (fins ara es feia de manera separada). La municipalització del servei contempla la contractació d’una empresa externa de serveis per realitzar les tasques de manteniment, i la delegació a BASE de la Diputació de Tarragona de la gestió de recaptació dels ingressos.

De moment, aquesta gestió directa del servei es farà per un període temporal de 2 anys, després dels quals es farà una nova valoració i estudi.

Altres punts previstos en l’ordre del dia del ple d’aquest dijous han estat l’aprovació del mapa de capacitat acústica del municipi, l’aprovació del Document Únic de Protecció Civil, l’adhesió a la central de contractació del Baix Camp i la pròrroga per a l’any 2020 del conveni amb el Consell Comarcal del Baix Camp per a la prestació del servei de tractament de la fracció orgànica dels residus municipals (SECOMSA).

Pel que a les mocions, el grup de Compromís per Constantí va presentar mocions de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia de les persones preses polítiques, una altra moció en suport de les mobilitzacions contra la sentència i el dret a l’autodeterminació, i una altra per la commemoració del 25 N, dia internacional contra la violència envers les dones. El grup de CpC també va presentar una moció en suport a la candidatura de la sardana a la llista representativa del Patrimoni immaterial de la UNESCO. Finalment, el grup del PSC també ha presentat una moció en motiu del 25N

 

Back to top