Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí col•laborarà en un projecte d’estudi i difusió de la vil•la romana de Mas dels Frares

El Ple de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat aquest dijous 30 de gener una proposta de conveni de col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica per a la 1ª Fase d’un projecte d’estudi i difusió de la vil·la romana de Mas dels Frares, ubicada al terme municipal de Constantí.

Les tres institucions han manifestat el seu interès envers la recerca, la preservació i la difusió del patrimoni relatiu al jaciment de Mas dels Frares, ubicat al Celler Experimental de Mas dels Frares de la Facultat d’Enologia de la URV.  En aquest jaciment,  hi existeixen indicis arqueològics que apunten a l’existència d’una vil·la romana amb estructures productives de caire vinícola i obre la porta a un projecte de llarg recorregut que incorpori un nou espai d’interès cultural al Camp de Tarragona. El projecte vol desenvolupar la recuperació patrimonial del jaciment, amb treballs d’arqueologia experimental en base a un possible centre d’explotació vinícola d’època romana. Aquesta recerca es vol vincular amb les activitats formatives que desenvolupen els estudiants d’enologia de la URV al Celler Experimental de Mas dels Frares.

Aquest estudi estarà dirigit pel Dr. Josep Maria Macias Solé, investigador de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, i preveu la realització d’una campanya de prospeccions geofísiques en el jaciment i de tres excavacions arqueològiques en el sector oriental de la vil·la. D’acord amb aquest conveni, l’Ajuntament de Constantí farà una aportació de 6.000 euros anuals durant aquests tres propers anys (2020,2021 i 2022)

Back to top