Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Els XIII Premis Literaris de Constantí reconeixen els millors “Relats d’Escola”

Constantí ha celebrat aquest diumenge 2 de febrer l’acte d’entrega dels Premis Literaris 2019. Es tractava del darrer dels actes del programa de Festa Major d’Hivern i la Biblioteca municipal es va tornar a omplir un any més per gaudir d’aquesta festa literària, en la que també es va presentar el llibre que recull els millors treballs que s’han presentat a concurs durant aquesta edició.

Silva Editorial, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, han promogut un any més aquests Premis Literaris que han arribat a la seva XIII edició, aquest any centrats en la temàtica “Relats d’Escola”. La convocatòria d’aquest concurs de relats d’escola coincideix amb els actes de celebració del centenari de l’edifici de les primers escoles públiques a Constantí. En aquesta 13a edició s’han presentat a concurs 368 treballs, concorrent-hi escrits procedents de tot el món, en llengua catalana i castellana, i de totes les edats.

Durant l’acte d’entrega dels premis, es va presentar també el llibre “Relats d’Escola”, que recull un total de 86 treballs (com a guanyadors i finalistes) presentats a concurs, en 4 categories: la d’adults (a partir dels 21 anys), la de júniors (de 17 a 21 anys), la de joves (fins als 16 anys), i la d’infants (fins els 12 anys).

Els guanyadors d’aquesta 13a edició dels Premis Literaris han estat els següents:  en categoria d’adults, Cristina Bates Torres, amb “El mejor equipo”. En categoria júnior, el primer premi ha estat per Roger Esteras Carbonell amb “Ment (C)oberta”; en categoria de joves el primer premi ha recaigut en Roger Valls Montserrat amb “Totum revolutum”. I finalment, la guanyadora en categoria infantil ha estat Judit Alquézar Robusté amb “Tot pot començar, i també acabar”.

Un any més, a iniciativa de l’Ajuntament de Constantí, tots els participants al concurs van rebre una entrada per poder realitzar una visita gratuïta a la vil·la romana de Centcelles.

 

 

Back to top