Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí redueix en una tercera part la població de coloms en 3 anys d’ús d’anticonceptius

El setembre de l’any 2017 l’Ajuntament de Constantí va implantar l’ús d’Ovistop (nicarbazina 0.08%), un anticonceptiu per a coloms, com a mètode de gestió de la població d’aquestes aus al nucli urbà. En iniciar-se el tractament, el cens de coloms al municipi era d’aproximadament uns 300. Passats tres anys de tractament, la població de coloms es troba actualment al voltant del centenar.

L’anticonceptiu s’ha subministrat a diversos punts del municipi. Cada matí, a primera hora, una màquina ha escampat la dosis necessària, tan sols 10 gr. per colom, segons el número de coloms presents a cada punt. En cadascun dels punts també s’hi han instal·lat càmeres que han permès comprovar com els coloms consumien el medicament anticonceptiu en pocs segons. Tot el tractament ha tingut el seguiment per part de biòlegs que han anat ajustant el sistema per tal d’extreure’n el màxim rendiment.

L’anticonceptiu redueix els naixements de coloms, de forma que no es reposen aquells que van morint a causa de la mortalitat natural de la espècie, la qual és molt elevada. D’aquesta manera s’aconsegueix tenir una població reduïda de forma respectuosa amb els coloms, és a dir sense necessitat de fer captures i sacrificar-los.

 

Back to top