Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Nou pas per a la construcció a Constantí de la major planta fotovoltaica de Catalunya

Nou tràmit per a la construcció de la planta fotovoltaica més gran de Catalunya al Polígon Industrial de Constantí. La Ponència d’energies Renovables de la Generalitat ha donat el vist-i-plau al projecte anomenat “Constantí 42”,  que se situarà al polígon del municipi, ocuparà una superfície de 17,46  hectàrees i tindrà una potència de 14,52 MW. Aquesta aprovació suposa un pas molt important per al projecte.

El promotor de la instal·lació és l’empresa IOSA GREEN ENERGY i l’emplaçament de la planta fotovoltaica és a la zona de “Mas de Cabaler”, al nord-est del polígon industrial de Constantí, una ubicació que d’acord amb la normativa és compatible amb el planejament urbanístic del municipi.

Des de l’Ajuntament de Constantí s’apunta que la transició energètica és un canvi estructural fonamental en el sector energètic, representant un canvi en la producció de l’energia, substituint els combustibles fòssils per fonts renovables per tal d’assolir un nou model energètic renovable, net i sostenible.

Constantí té una superfície de 3.090 hectàrees. Per cobrir les necessitats energètiques del territori es necessiten 73,56 hectàrees destinades a producció d’energia renovable, corresponents al 2,38% de l’extensió territorial.

Una vegada aprovat el projecte per la Ponència d’energies renovables, el següent pas és redactar i tramitar el Projecte d’Actuació Específic i posteriorment la llicència municipal d’obres.

Segons la previsió de terminis del projecte, l’inici de les obres es preveu per al març de 2021 i la posada en marxa i l’entrada en funcionament seria cap al mes de novembre de 2021. El projecte té 30 anys mínims previstos d’explotació.

 

 

Back to top