Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí reclama l’aturada dels desnonaments mentre duri la pandèmia

El Ple de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat una moció per reclamar una aturada dels desnonaments davant la situació d’excepcionalitat que estem vivint com a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19. La proposta ha estat presentada conjuntament per tots els grups municipals amb representació al consistori: PSC, Compromís per Constantí i Junts per Constantí. En la moció es posa de manifest que l’accés a l’habitatge és un dels reptes més grans als quals s’ha de donar resposta com a administració. Ara, amb el context de pandèmia per la Covid-19, la situació s’ha agreujat augmentant la gravetat de l’emergència habitacional.

Amb la moció, s’acorda mostrar el suport de l’Ajuntament de Constantí al Decret llei 37/2020, de 3 de novembre, de reforç de la protecció del dret a l’habitatge davant els efectes de la pandèmia de la COVID-19 aprovat pel Govern català, i demanar als jutges que l’apliquin.

D’altra banda, s’ha acordat també instar al govern espanyol a aturar l’execució de llançaments de desnonaments eliminant el requisit d’acreditació de vulnerabilitat sobrevinguda a la moratòria aprovada, així com la seva ampliació temporal, com a mínim fins que la situació d’emergència sanitària s’acabi. I instar al govern espanyol a modificar la Llei 1/2000, de 7 de gener, d’Enjuiciamiento Civil, per tal d’inadmetre a tràmit les noves demandes, la suspensió de les demandes en curs i la interrupció dels llançaments de grans tenidors que no acreditin l’oferta de lloguer social prèvia.

Back to top