Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La rectora de la URV destaca el compromís de Constantí amb la Universitat en el Pregó de Festa Major

La rectora de la URV, Maria José Figueras, ha estat la protagonista del Pregó de la Festa Major d’Hivern d’aquest any a Constantí. A causa de l’actual situació sanitària el Pregó s’ha fet a la Sala de Plens del consistori, sense la presència de públic, i s’ha pogut seguir a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Constantí. Figueras ha pronunciat un pregó ple de referències als seus lligams i a la seva vinculació amb Constantí, tant a nivell familiar com també professional. En aquest sentit, ha recordat els vincles amb el municipi arran de l’activitat comercial familiar a comerços històrics a la ciutat de Tarragona com Casa Figueras i, posterioment, Minimum. Entre la seva clientela hi havia moltes famílies de Constantí, amb qui es va establir una relació d’afecte i amistat que encara perdura a dia d’avui.

Després de repassar la seva trajectòria docent, la rectora de la URV ha explicat que un dels aspectes que més l’emocionen del seu càrrec és la vinculació de la institució amb tot el territori i la seva gent, un element clau per al progrès de la societat. En el cas de Constantí n’ha destacat la presència de la URV a través del Celler Experimental de la Facultat d’Enologia a Mas dels Frares i les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran, amb una gran tradició al municipi.

Del Celler Experimental de Mas dels Frares, adscrit a la Facultat d’Enologia de la URV, n’ha subratllat que aquests estudis d’Enologia van ser pioners a l’estat espanyol i, sobretot, ha posat en valor el seu gran prestigi internacional. En relació a Mas dels Frares també ha volgut destacar la seva importància històrica amb el jaciment arqueològic d’època romana que s’hi ha localitzat i els indicis arqueològics que apunten a l’existència d’una vil·la romana amb estructures productives de caire vinícola. Aquest descobriment ha donat peu a un conveni de col·laboració entre la URV, l’Ajuntament de Constantí i l’ICAC per a l’estudi i difusió de la vil·la romana de Mas dels Frares. La rectora ha volgut manifestar el seu agraïment a l’Ajuntament de Constantí per la seva col·laboració en aquests projectes de recerca i investigació.

Finalment, també ha destacat que aquest curs 2020-2021 hi ha un total de 79 alumnes de Constantí matriculats a la URV en els diferents estudis de grau, màster i doctorat. Un cop finalitzat el Pregó, la rectora de la URV ha signat el Llibre d’honor de l’Ajuntament i ha rebut un lot de productes locals com a mostra d’agraïment per part del consistori.

Back to top