Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí ha reduït la seva població de coloms un 73,5 % en 4 anys d’ús d’anticonceptius

El setembre de l’any 2017 l’Ajuntament de Constantí va implantar l’ús d’Ovistop (nicarbazina 0.08%), un anticonceptiu per a coloms, com a mètode de gestió de la població d’aquestes aus al nucli urbà. L’objectiu, segons la tendència que l’aplicació d’aquest mètode ha demostrat en altres municipis, era reduir la població de coloms un 70% al cap de 5 anys. Al cap de 4 anys d’aplicació la població s’ha reduït un 73.5%, és a dir que s’ha acomplert l’objectiu 1 any abans del previst.

L’anticonceptiu s’ha subministrat a diversos punts del municipi. Cada matí, a primera hora, un màquina ha escampat la dosi necessària, tan sols 10 gr. per colom, segons el número de coloms presents a cada punt. En cadascun dels punts també s’hi han instal·lat càmeres que han permès comprovar com els coloms consumien el medicament anticonceptiu en pocs segons. Tot el tractament ha tingut el seguiment per part de biòlegs que han anat ajustant el sistema per tal d’extreure’n el màxim rendiment.

L’anticonceptiu redueix els naixements de coloms de forma que no es reposen els que van morint a causa de la mortalitat natural de l’espècie, la qual és molt elevada. D’aquesta forma s’aconsegueix tenir una població reduïda de forma respectuosa amb els coloms, és a dir, sense necessitat de fer captures i sacrificar-los.

Back to top