Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí reclama una societat més igualitària i justa en el Dia Internacional de la Dona

Constantí ha celebrat aquest dilluns 8 de març l’acte central del Dia internacional de la Dona, amb la Lectura del Manifest que s’ha fet al davant de l’Ajuntament i que ha comptat amb la participació de representants de les associacions del municipi integrades exclusivament per dones: el Grup Cultural Mestresses de Casa, l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí, i també aquest any s’ha afegit a l’acte l’associació Mujeres Resset.

Després d’una salutació per part de l’alcalde, Oscar Sánchez, i amb la presència de diversos representants del consistori, s’ha procedit a la lectura de la Declaració Institucional d’aquest 8 de març. Enguany, s’ha destacat que aquesta commemoració del Dia Internacional de les Dones ve marcada per la greu crisi sanitària, econòmica i social que estem patint com a conseqüència de la Covid-19, que ha agreujat encara més les discriminacions i la precarietat que les dones pateixen. Això s’ha traduït en greus repercussions en el mercat de treball, fet que ha augmentat el percentatge de la taxa d’atur de les dones. En aquest sentit, s’ha volgut denunciar la bretxa salarial i la precarització laboral que pateixen les dones.

D’altra banda, s’ha destacat que una altra de les greus conseqüències que ha provocat la pandèmia ha estat “l’agreujament manifest de totes les formes de violències masclistes derivades de la convivència obligada i continuada de les dones, i els seus fills i filles, amb els seus agressors durant el confinament”.

Durant la lectura, s’ha fet una crida als governs locals per fer un esforç en incorporar la mirada de gènere en les polítiques públiques i en aplicar tots els projectes de recuperació i protecció social durant els propers anys. L’acte ha finalitzat amb la lectura d’un poema a càrrec de la sra. Maria Dolors Pons Vallvé, qui va ser mestra de l’Escola Mossèn Ramon Bergadà.

A banda de la Lectura del Manifest, una de les novetats d’aquest any és que durant aquest Dia internacional de la Dona s’ha presentat una exposició que es podrà veure fins al 9 d’abril a la Plaça de les Escoles Velles. Es tracta d’una exposició plantejada com un homenatge a les dones del municipi nascudes l’any 1941, que aquest any celebren el seu 80è aniversari.

 

Back to top