Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Acte d’homenatge a les víctimes de Mauthausen i altres camps de concentració

Aquest dimecres 5 de maig, l’Ajuntament de Constantí ha celebrat un acte d’homenatge a les víctimes de Mauthausen i altres camps de concentració i a totes les víctimes del nazisme. L’acte, que s’ha fet al cementiri municipal, ha consistit en la lectura d’un manifest i una ofrena floral per part de l’Ajuntament davant el monument commemoratiu de les víctimes que hi ha al cementiri. També hi ha hagut una actuació musical a càrrec de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”.

Amb aquest acte el consistori s’ha adherit a la iniciativa de l’entitat Amical Mautahusen per recordar i fer un reconeixement a totes aquelles persones que són part fonamental de la història democràtica pel seu exemple de sacrifici i la seva lluita per la democràcia i la llibertat, i en especial als 8 constantinencs que van ser víctimes de la deportació nazi i que van perdre la vida al camp de concentració de Mauthausen. L’acte ha comptat amb la presència de familiars d’aquestes persones i diversos representants del consistori municipal.

El Consell de Ministres del Govern espanyol va acordar instaurar el 5 de maig com a “Dia d’Homenatge als espanyols deportats i morts a Mauthausen i en altres camps i a totes les víctimes del nazisme d’Espanya”. En la resolució es recorda que la data escollida coincideix amb la commemoració de l’alliberament l’any1945 del camp de concentració de Mauthausen, a Àustria, on van ser internats la majoria dels deportats espanyols, i on, finalment, hi van perdre la vida la major part.

Back to top