Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí participarà de la commemoració dels 700 anys de l’arribada del braç de Santa Tecla a Tarragona

Avui fa 700 anys de l’arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla a Tarragona en solemne processó des de l’Església vella de Constantí on va estar resguardada durant un període de temps

El 17 de maig de 1321, avui fa 700 anys, tenia lloc l’arribada solemne de la relíquia del braç de Santa Tecla a la ciutat de Tarragona. Abans, però, la relíquia havia fet una primera parada a Constantí on va ser resguardada a l’Església vella durant un període de temps que podrien haver estat “setmanes o mesos”. El braç, provinent d’Armènia, havia arribat a Barcelona, d’on fou traslladat fins al port de Salou, i d’allà portat a Constantí, on va estar un temps fins que el 17 de maig de 1321 va ser traslladat fins a la catedral de Tarragona en solemne processó, que va comptar amb la participació de les autoritats i la noblesa de tot Catalunya.

Aquesta és la data acceptada majoritàriament entre els historiadors i que dona forma a tota la programació d’esdeveniments que la setmana passada es presentaven a Tarragona per celebrar els 700 anys d’aquesta efemèride històrica.

Constantí, com a part important d’aquest fet històric, se sumarà també als actes de celebració d’aquests 700 anys. Degut a la pandèmia, i tal com passarà a Tarragona, el gruix de les activitats arribaran durant el 2022. En el cas de Constantí s’està treballant en una extensa programació relacionada amb el trasllat de la relíquia del braç de Santa Tecla, que arribarà durant la primavera de l’any vinent. Els actes es donaran a conèixer pròximament.

Avui 17 de maig de 2021, per commemorar l’història arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla a Tarragona es farà una eucaristia solemne a la Catedral de Tarragona a les set de la tarda.

Back to top