Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí organitza la Setmana del Medi Ambient del 22 de maig al 6 de juny

Del 22 de maig al 6 de juny l’Ajuntament de Constantí organitza la Setmana del Medi Ambient. El 5 de juny se celebra el Dia internacional del Medi Ambient i al voltant d’aquesta data l’Ajuntament realitzarà diferents activitats d’educació ambiental destinades a conscienciar i sensibilitzar la ciutadania de la importància de respectar i preservar el medi ambient. Les activitats aniran des de tallers, sessions de contes, accions i carpes informatives, una desfilada de roba sostenible i una Caminada popular.

Els actes començaran aquest dissabte 22 de maig a les 11.30 h. amb una sessió de contes per a nens i un taller de màgia a la Plaça de l’Hospital, davant de la Biblioteca. A través de la màgia, un divertit conte i un original taller, els infants descobriran la importància de reciclar i llençar correctament els aparells elèctrics i electrònics

I el dilluns 24 de maig a les 17 h. es farà un Taller a la Biblioteca Municipal per a joves a partir dels 16 anys, sobre reparació dels petits aparells electrodomèstics (assecadors de mà, planxes, llums, aspiradors…) amb nocions sobre com cal cuidar-los i fer reparacions senzilles. L’objectiu és aprendre com prevenir residus i allargar-ne la vida útil. Aquesta activitat està organitzada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Residus de Catalunya.

Els actes continuaran el dimarts 1 de juny amb un taller de reciclatge d’oli que es farà també a la Plaça de l’Hospital a les 18 hores. El dijous 3 de juny i el dissabte 5 de juny, al llarg del matí, s’instal·larà una carpa informativa sobre el reciclatge d’oli. El dijous la carpa s’instal·larà al Mercat Municipal, mentre que el dissabte es podrà trobar al carrer Barcelona.

Una altra de les activitats relacionades amb la sostenibilitat arribarà el divendres 4 de juny a les 18 h. amb una desfilada de roba sostenible, amb peces que han estat elaborades en el taller de costura de l’Escola d’Adults. Durant la tarda també s’instal·laran paradetes solidàries amb peces reciclades de roba.

Els actes d’aquesta Setmana del Medi Ambient finalitzaran el diumenge 6 de juny amb una Caminada Popular i una visita guiada  al voltant de la Ruta de l’aigua. Els participants faran el recorregut acompanyats pel guia Ferran Marín. Les inscripcions es poden fer del 24 de maig al 3 de juny a l’OAC de l’Ajuntament. 

Back to top