Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El cicle “Fem Estiu, Fem Constantí” presenta una àmplia programació d’activitats culturals

L’Ajuntament de Constantí ha presentat aquest dimarts 22 de juny el cicle “Fem Estiu, Fem Constantí” que inclou una àmplia programació d’activitats culturals durant els mesos de juliol i agost. Després de gairebé un any d’aturada forçosa de l’activitat cultural al municipi, es recupera aquest cicle d’estiu amb més propostes que mai, prop d’una trentena.

“Fem Estiu, Fem Constantí” compta amb la col·laboració d’entitats i associacions del municipi i persones vinculades a la cultura, que també han participat de la presentació de la programació que s’ha fet al Parc de les Escoles Velles. A l’acte també hi ha assistit una representació del grup de recreació històrica, Septimani Seniores. Durant la presentació, l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, ha volgut donar les gràcies als representants de les entitats i associacions i ha celebrat “poder retornar l’activitat cultural i l’ambient als carrers”.

El cicle “Fem Estiu, Fem Constantí” s’iniciarà el divendres 2 de juliol amb l’espectacle inaugural “Engalanat el cel. Receptes per fer un correfoc” amb la participació dels Diablons de la Dragonina de Constantí, les Aliguetes de Constantí, el Ball de Diables de Constantí i la Dragonina. En acabar, hi haurà un espectacle de recreació històrica amb el grup Septimani Seniores que presentaran una recreació de com era la societat de Tàrraco durant els segles IV i V dC.

Una de les novetats d’aquest estiu seran les Caminades pel terme amb l’acompanyament del guia Oriol Nicolau, a peu i amb els carros dels Tres Tombs, que es faran els dimarts 6, 13 i 27 de juliol i que plantejaran diferents itineraris per zones com el Mas de Gavaldà (a la zona de Riudarenes), el Mas Vermell (camí dels Albellons) o com era la vida en un mas. L’altre dimarts del mes de juliol, el dia 20, es farà una Caminada nocturna pel Constantí Medieval, amb l’acompanyament del guia cultural Ferran Marín.

El teatre i la música també tindran un paper protagonista durant les nits d’estiu. El divendres 16 de juliol, les “Forques Teatre” Associació d’Amics del Teatre de Constantí presentarà l’obra de la  “Representació del bateig del rei Jaume II”. Pel que fa a la música, els dijous del mes de juliol torna el Cicle de Concerts a Centcelles, amb concerts gratuïts i un cartell de luxe que inclou a l’Escola de Música “Rafael Gibert Recasens”, la Reus Big Band, Hirundo Maris i el Quartet Gerhard.

Les activitats del mes de juliol també inclouen una Caminada Nocturna pel litoral de Tarragona, des de la Platja del Miracle fins la Platja Llarga o l’espectacle de Circ “Circus Show” amb la companyia Actua Produccions.

Dintre de la Festa Major d’Estiu, el dia de Sant Feliu (1 d’agost), es farà la presentació del llibre  “Fer de la necessitat virtut. Història de l’ensenyament contemporani de Constantí (1857-1900)”, d’Albert Solé. Durant el mes d’agost tindrà lloc una activitat d’observació astronòmica al Parc de les Escoles Velles, sessions de cinema familiar a la fresca i un recital d’havaneres a càrrec del grup Olla Barrejada

Al llarg de tot l’estiu, la Biblioteca Municipal també oferirà les activitats “A l’estiu…fem Biblioteca” que aniran des de Contacontes, activitats i manualitats per escoltar i jugar amb els llibres.

Podeu consultar tota la programació del cicle “Fem Estiu, Fem Constantí” a: https://issuu.com/constanti/docs/ac_estiu_2021_1_

Back to top