Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comencen les caminades per conèixer i descobrir els masos del terme

Prop d’un centenar de persones han participat aquest dimarts 6 de juliol en la primera de les caminades per conèixer el terme municipal de Constantí i els seus masos, una de les principals novetats que s’inclouen en la programació del cicle “Fem Estiu, Fem Constantí”.

Aquestes sortides plantegen visites guiades amb l’acompanyament del guia Oriol Nicolau, gran coneixedor de la història dels masos de Constantí i autor del llibre “Masos de Constantí. Etnografia i Etnolingüística”.L’activitat compta també amb l’al·licient de la col·laboració del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu que participa en el recorregut amb els carros que s’utilitzen en els Tres Tombs.

L’objectiu d’aquesta activitat és conèixer i descobrir el passat del terme municipal de Constantí i quina era la forma de vida de les generacions anteriors, amb un entorn essencialment agrícola. El terme de Constantí està ple de masos, una estructura de vital importància per entendre el passat a nivell econòmic, històric, social i cultural.

Els itineraris plantegen recorreguts per rutes no tan conegudes i en aquesta primera caminada es proposava un recorregut fins al Mas de Gavaldà, arribant fins al Mas del Valent, on hi trobem 2 grans plataners catalogats per la Generalitat

Les pròximes caminades es faran els dies 13 de juliol amb un itinerari pel Mas Vermell (camí dels Albellons) o el dimarts 27 de juliol, en què s’explicarà com era la vida en un mas. Per participar de les caminades cal fer inscripció a la recepció de l’Ajuntament. No cal cita prèvia.

Back to top