Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí presenta els actes de la Festa Major d’Estiu 2021

L’Ajuntament de Constantí ha presentat aquest dilluns 26 de juliol els actes de la Festa Major d‘Estiu 2021, la Festa en honor a Sant Feliu, que aquest any s’ha hagut d’adaptar a la situació sanitària i a la normativa que marca el PROCICAT. En aquest sentit, totes les activitats es faran a l’aire lliure i amb el compliment de les mesures sanitàries, com aforament limitat amb control d’accés, públic assegut i amb distància social, i ús obligatori de la mascareta.

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa el programa d’actes amb la presència de l’alcalde, Óscar Sánchez, i la regidora de Festes, Mariana Buger. L’alcalde de Constantí ha destacat que “aquest any la Festa Major s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies excepcionals i es posarà una especial atenció a totes les mesures de seguretat i sanitàries”. En aquest sentit, ha volgut agrair el treball de tots els treballadors i treballadores municipals i “l’esforç que han fet per poder adaptar tota la programació a la normativa sanitària”. A més ha posat en valor, una vegada més, la col·laboració de totes les entitats i associacions del municipi que “ajuden a donar forma al programa de Festa Major”.

Per la seva banda, la regidora de Festes Mariana Buger s’ha referit també a la situació excepcional que “ha fet que aquest any s’hagin hagut de descartar alguns dels actes tradicionals habituals de la Festa Major” i que ha obligat també a canviar-ne la ubicació i avançar l’hora d’alguns espectacle per garantir “el compliment de la normativa sanitària”

Malgrat hi haurà alguns actes previs com la presentació d’un llibre o l’últim concert del Cicle d’aquest any a Centcelles, el gruix de la programació es concentrarà entre el divendres 30 de juliol i el diumenge 1 d’agost.  Els actes s’iniciaran amb una actuació del Ball parlat de Dames i Vells i una Cercavila, adaptada a la situació actual, que tindrà lloc a la Plaça de les Escoles Velles. Allà mateix, tindrà lloc el Pregó de Festa Major que donarà el tret de sortida oficial a la festa, que tindrà com a protagonista l’actriu Mònica Pérez (Homo Zapping, Buenafuente, Polònia, La que se avecina, etc…). En acabar el pregó, la mateixa Mònica Pérez i l’actor Jordi Ríos protagonitzaran l’espectacle d’humor “1001 Gags”.

El dissabte 31 de juliol les activitats s’iniciaran amb una Exhibició de Zumba i el Memorial Agustín Grajero d’Escacs, organitzat pel Club d’Escacs Constantí. Les activitats infantils centraran bona part dels actes del dissabte, amb una Batalla i Festa Pirata a l’escola Mossèn Ramon Bergadà. Un dels plats forts musicals de la Festa Major arribarà amb el concert que oferiran els Tarraco Surfers a la Plaça de les Escoles Velles.

I el diumenge 1 d’agost, dia de Sant Feliu, concentrarà com ja és habitual els actes més solemnes i tradicionals, com el Seguici Popular, el Solemne Ofici en honor a Sant Feliu o les Sardanes que aquest any es faran en format d’audició. Totes aquestes activitats de caire tradicional s’han traslladat per motius de seguretat al Parc de les Escoles Velles.

Al llarg del matí hi haurà activitats organitzades per entitats esportives com la IX Sortida de motos i cotxes Clàssics organitzada pel Moto Clàssic Constantí i la VIII edició del Torneig 3 x 3 de Bàsquet, organitzat pel Club Bàsquet Constantí, a més de l’Exhibició de Tir al plat.

El diumenge a la tarda es farà una nova actuació de Dames i Vells i tindrà lloc la presentació del llibre sobre la Història de l’ensenyament contemporani a Constantí (1857-1900), d’Albert Solé. Pel que fa al concert i Ball de Festa Major, que aquest any es traslladen a la Plaça de les Escoles Velles, tindran com a protagonista l’Orquestra Selvatana. Els més joves també podran gaudir de la música amb l’espectacle Menéalo on Tour, a l’escola Mossèn Ramon Bergada

La cloenda de la Festa Major començarà amb el tradicional Correfoc, aquest any centralitzat a l’Avinguda Onze de Setembre, amb la participació de La Dragonina i els Diablons de l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A, Ball de Diables de Constantí i Diablons de Riudoms. El final de festa arribarà amb un Castell de focs artificials a la Piscina Municipal.

D’altra banda, la Paradeta Itinerant amb el marxandatge de la Festa Major recorrerà de nou els carrers de la vila al llarg dels propers dies. El marxandatge oficial de la Festa Major d’aquest any consta de la samarreta oficial, motxilles o ventalls per ajudar a suportar el calor, entre d’altres sorpreses. Aquest any, la imatge dels productes oficials de la Festa així com també del cartell, està inspirada en els elements de foc del seguici, amb la Dragonina i el Ball de Diables de Constantí.

El color de la samarreta és el lila en homenatge a les dones, i des de l’Ajuntament de Constantí s’ha fet una crida a rebutjar qualsevol tipus de violència sexual o acte discriminatori i sexista durant els actes de la Festa Major. També es repartirán mascaretes liles amb el lema “Alcem la veu!”.

Back to top