Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí celebrarà la Diada Nacional de Catalunya amb actes culturals i tradicionals

Constantí recupera aquest any les activitats culturals tradicionals per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Al voltant de l’Onze de setembre s’han programat tot un seguit d’activitats que començaran el divendres 10 de setembre, a les 19 h,  amb  l’Ofrena floral popular i institucional i la Lectura del Manifest al monument a Rafel Casanova, a l’Avinguda Onze de Setembre. Aquest any, l’entitat encarregada de llegir el manifest serà la Unió de Botiguers de Constantí. Seguidament, es farà la tradicional Ballada de Sardanes al davant de l’Ajuntament amb l’acompanyament musical de la Cobla Cossetània.

I la música en directe també serà protagonista aquest any de la vigília de l’Onze de setembre, amb el concert que oferirà a les 22.30 h a la Plaça de les Escoles Velles “I ara què?”, la formació liderada per Quimet Curull (Quimet de l’Estanc) que oferirà un repertori de cançons i versions en català.

Els actes continuaran el diumenge 12 de setembre amb la Caminada Popular i la visita guiada a la “Ruta de Sant Llorenç”. La Caminada seguirà el recorregut de l’itinerari de l’APP “Natura Local” i comptarà amb les explicacions del guia cultural Ferran Marín. Tots els participants rebran un val de vermut per a algun dels establiments adherits i una samarreta de regal.

Per finalitzar els actes de la Diada, el divendres dia 17 de setembre es farà la presentació del número 37 de la revista “Estudis de Constantí”. L’acte, que es farà a la Plaça de l’Hospital (davant de la Biblioteca), anirà a càrrec de Mònica Borrell, directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Totes les activitats, a excepció de la Lectura del Manifest, seran amb inscripció prèvia a la consergeria de l’Ajuntament, trucant al telèfon 977 52 05 21 o al correu citaprevia@constanti.cat.

Back to top