Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí participarà de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Constantí participarà del 19 al 25 de setembre de la Setmana Europea de la Mobilitat. Aquesta serà la primera vegada que l’Ajuntament de Constantí s’adhereix a aquesta iniciativa que té com a objectiu promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, i també visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

En el marc d’aquesta adhesió a la Setmana Europea de la Mobilitat, durant la setmana del 19 al 25 de setembre s’han organitzat diverses activitats adreçades a grans i petits que s’iniciaran el diumenge 19 de setembre amb una Bicicletada Popular amb sortida i arribada al carrer Major i que recorrerà diversos camins rurals del terme en un recorregut d’uns 10 km. aproximadament.

Les activitats continuaran del 20 al 23 de setembre amb tallers de seguretat vial a les escoles del municipi amb la col·laboració de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. També del 20 al 23 de setembre es realitzaran tallers de reparació de bicicletes a les escoles.

El divendres 24 de setembre s’inauguraran els aparca bicis (estacionaments per a les bicicletes) que s’han instal·lat dintre dels centres educatius durant l’últim any.

Els actes finalitzaran el dissabte 25 de setembre amb sortides en BTT al voltant de Constantí, adreçades a alumnes de 5è i 6è de primària, i també als alumnes d’ESO. Per participar d’aquestes sortides BTT cal inscripció prèvia al Punt d’Informació Juvenil del 13 al 24 de setembre en horari de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i dimarts i dijous de 16 a 18 hores. També es poden fer les inscripcions a través del correu joventut@constanti.cat.

Amb el lema Fes salut. Mou-te de manera sostenible i en línia amb el tema d’aquest any, Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible, la Setmana Europea de la Mobilitat d’aquest 2021 vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19.

Back to top