Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Biblioteca Municipal presenta una programació d’activitats estable amb diverses novetats

La Biblioteca Municipal de Constantí ha presentat aquest dijous 30 de setembre la programació d’activitats del darrer trimestre de l’any, que s’espera que puguin tenir continuïtat durant l’any 2022. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, la regidora de Cultura, Dolors Fortuny i la directora de la Biblioteca, Vanesa Gutiérrez. Des de la Biblioteca s’ha treballat en una programació estable i periòdica, amb activitats que tindran una periodicitat i també que compten amb la participació d’un grup estable d’assistents.

La directora de la Biblioteca, Vanesa Gutiérrez ha explicat que l’objectiu d’aquestes activitats és “fomentar l’hàbit lector i difondre la cultura en general, i sobretot crear vincles entre persones”, reivindicant la biblioteca com un espai de trobada i socialització. Algunes d’aquestes activitat s’havien d’estrenar durant l’any 2020, però la pandèmia va obligar al seu ajornament.

Dintre de les activitats destaquen els clubs de lectura, alguns ja habituals, com el Club de Lectura d’adults (amb periodicitat mensual) o el Club de Lectura juvenil, també de periodicitat mensual i adreçat a joves entre 14 i 17 anys, que compta amb Sílvia Palazón com a  dinamitzadora. Com a novetat, aquest trimestre es presentaran dos clubs de lectura nous: un Club de lectura fàcil i un Club de lectura en família.

El Club de lectura fàcil es realitzarà en col·laboració amb l’Oficina de Català de Constantí, del CPNL,  amb la finalitat. apropar la lectura a persones amb dificultats lectores. Pel que fa al Club de Lectura en família està destinat a nens i nenes d’entre P4 a 1r, acompanyats d’un adult. Constarà de sessions on hi haurà molt de joc i dinàmiques diverses per tal d’afavorir el fet de compartir reflexions i sentiments amb els nens.

Una de les grans novetats de la programació serà la represa de les sessions del projecte LECXIT, un programa d’acompanyament lector de la Fundació Bofill que té per objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora i es basa en la tasca de persones voluntàries que comparteixen una hora a la setmana amb els nens i nenes que formen part del projecte.

A banda d’aquestes activitats estables i periòdiques, la Biblioteca continuarà programant també altres activitatshabituals com són les sessions de bibliocontes per a públic infantil i familiar o la ja tradicional marató de lectures per la Marató de TV3. Aquest curs també està previst continuar amb el projecte “Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau!” que promou la Biblioteca Municipal de Constantí en col·laboració amb les escoles del municipi: Escola Centcelles i Escola Mn Ramon Bergadà”.

Back to top