Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Escola de Música comença el nou curs amb més de 60 alumnes matriculats

Aquest dilluns 4 d’octubre ha començat el curs 2021-2022 a l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” amb més d’una seixantena d’alumnes matriculats. L’oferta formativa, que segueix la línia dels anys anteriors, està adreçada a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit màxim d’edat. Les especialitats instrumentals ofertades són: clarinet, flauta, saxo, violí, guitarra, piano i bateria. Tot i que aquest encara serà un curs marcat per la Covid-19, des de l’Escola de Música s’afronta amb tota la il·lusió i amb l’esperança de que sigui un curs ben profitós i motivador.

De moment, el curs s’ha iniciat recuperant plenament la presencialitat a les classes i amb el compliment de totes les mesures sanitàries: grups reduïts per tal de respectar les distàncies interpersonals, classes d’instrument individuals, utilització de mampares pels instruments de vent, i ventilació de les aules entre les classes grupals

Pel que fa a l’altre gran pilar de l’oferta formativa de l’escola com són les agrupacions i formacions instrumentals o vocals, estaran condicionades a l’evolució de la situació sanitària. De moment, no començarà la Coral de Nivell elemental, mentre que les formacions instrumentals com són la Banda Municipal i els Conjunts instrumentals diversos es desdoblaran en grups reduïts per respectar les distàncies interpersonals

En relació als projectes musicals en col·laboració amb les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles, es substituirà el projecte Harmonicus iniciat el curs 2019-2020 i que es va haver d’aturar per la pandèmia, per un nou projecte, els Tubs Musicals, que té com a eix vertebrador la música en grup  amb tubs de plàstic de diferents dimensions i colors que emeten diferents sons depenent de la longitud de cadascun d’aquests. Això permet que els nens i nenes puguin començar a interpretar cançons en grup des d’un primer moment, sense necessitat de tenir coneixements musicals previs. L’aplicació, de caire setmanal, es farà durant les hores de música de 1r i 2n de primària de les dues escoles

Back to top