Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Dragonina de Constantí celebra el seu 35è aniversari amb una gran jornada festiva

Constantí viurà aquest dissabte 23 d’octubre una jornada festiva en què la cultura popular serà la gran protagonista. D’una banda, se celebra el 35è aniversari de la veïna Dragonina, amb tot un seguit d’activitats al voltant d’aquest emblemàtic element del bestiari popular del municipi organitzades per l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A. I a més, durant aquesta celebració, també es farà el bateig dels nous mestres gegantons de Constantí.

Al llarg de tot el dia s’han organitzat diversos actes que comptaran amb la participació de diverses entitats i associacions locals, a més d’un bon grapat de colles convidades d’altres municipis que també participaran d’aquesta celebració. Els actes s’allargaran fins al vespre amb la celebració d’un Ball d’espurnes i petit correfoc a l’Avinguda 11 de setembre. Durant tota la jornada s’instal·larà un mercat de proximitat a la Plaça de les Escoles Velles.

A les 11 del matí s’iniciaran les activitats amb el Bateig dels nous mestres Gegantons de Constantí. Durant l’acte es presentaran en societat i es donaran a conèixer els noms d’aquests dos nous gegantons que s’incorporaran al seguici popular i festiu constantinenc.

Seguidament, a les 11.30 hores, es farà una Caminada Popular entre el carrer Major i la Raval de Sant Cristòfol. En aquesta cercavila hi participaran la Llumeneta de Perafort i la Llumeneta’s Band de Perafort; el Cabo Quiñones i Marqués de los Vélez de Cambrils;  Els Nanyos de Cambrils; a més, hi haurà una àmplia representació dels elements del bestiari i el seguici popular de Constantí, amb els Cavallets, la Corranda, les Aliguetes, els Grallers, la Dragonina, els Gegants Peret i Tecleta, i els nous mestres gegantons.

A les 13.30 hores es farà una barbacoa electrònica oberta a tothom a les piscines municipals, amb sessió musical a càrrec de Dj Rayo i Aran Rayo.

Ja a la tarda, a les 17 hores, tindrà lloc una Trobada castellera a la Plaça de les Escoles Velles, amb la participació dels Xiquets de Torredembarra i els Castellers de la il·lusió, una colla inclusiva de Valls. A les 18.15 h es farà entrega del premi #laveïnadragonina davant el bust de l’emperador Constantí.

El final de festa arribarà a les 18.30 hores amb un petit correfoc i Ball d’espurnes a l’Avinguda Onze de Setembre, que comptarà amb la participació dels Diables Infantils de la Pobla de Mafumet, la Cabra Petita de Reus, el Drac petit de Reus, els Bous de Calaceit, la Franqueta de Cambrils, els Llumifocs de Perafort, el Ball de Diables de Constantí, la Dragonina de Constantí i els Diablons de la Dragonina de l’Associació d’Amics de la Colla C..O.C.A

La campanya #laveinadragonina, que arriba aquest any a la seva cinquena edició, es basa en personificar la Dragonina com una veïna més del municipi i que els nens i nenes la identifiquin com un element de l’imaginari popular.

Back to top