Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta la 2a edició del Premi Centcelles de Composició musical

Aquest dijous 4 de novembre s’ha fet la presentació de la 2a edició del Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, el MNAT (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona) i el patrocini de REPSOL.

L’acte de presentació s’ha fet al conjunt monumental de Centcelles, i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Óscar Sánchez, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny. També hi han estat presents Mònica Borrell (directora del MNAT); Josep Bertran (responsable de comunicació de Repsol); Remei Tell, en representació de l’Associació d’Amics de la Música de Constantí; Josep Boada, director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”; i el músic constantinenc, Joan Reig.

Des del MNAT, la seva directora, Mònica Borrell, ha volgut felicitar l’organització “pel compromís de seguir apostant per la cultura i per la música, comptant amb el MNAT i amb Centcelles per desenvolupar aquesta programació cultural”. L’alcalde, Óscar Sánchez, ha manifestat el seu agraïment a tots els agents implicats en l’organització d’aquests premis i ha expressat que aquestes iniciatives el fan sentir “especialment orgullós com a alcalde” amb la voluntat “d’ampliar la participació en aquests premis i consolidar-los en l’àmbit internacional”.

La responsable de l’Associació Amics de la Música de Constantí, Remei Tell, ha expressat la seva satisfacció “per l’èxit de la iniciativa en la seva 1a edició, amb una àmplia participació” i ha destacat “la gran qualitat de les obres que es van presentar”  a més d’avançar que en aquesta 2a edició les obres hauran de ser escrites per a un Quartet de saxos. El director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, Josep Boada, ha volgut subratllar que aquest any “s’amplia el termini de presentació de les obres”.

El músic Joan Reig ha posat en valor “la manera com s’ha gestat aquest premi” destacant que és fruit d’una iniciativa basada en les “sinèrgies entre administració, entitats i societat civil, sector cultural i món empresarial”. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, ha afegit que “aquesta és una bona fórmula per tirar endavant una programació cultural de qualitat”. Finalment, Josep Bertran (Repsol) ha agraït a l’Ajuntament i l’Associació Amics de la Música la confiança per convidar-los a col·laborar d’aquest projecte, destacant “la quantitat i la qualitat de les obres presentades durant la 1a edició” i ha manifestat el compromís de poder “incrementar la dotació del premi en futures edicions”.

L’objectiu d’aquesta nova convocatòria és fomentar la creació musical i difondre les obres musicals dels compositors actuals. Les obres presentades han de ser completament inèdites. No s’han d’haver interpretat, publicat o difós anteriorment en cap mena de format ni d’arxiu informàtic sonor. L’estil, l’escriptura i l’estructura de l’obra és completament lliure. La principal novetat d’aquesta segona edició és que la formació per a la qual hauran d’estar escrites les obres és un Quartet de saxos estàndard.

El Jurat d’aquest 2n Premi de Composició Centcelles estarà format per professionals en  l’àmbit de la música. L’obra premiada s’estrenarà en un dels concerts del Cicle de Concerts a Centcelles, durant el juliol de 2022. El guanyador rebrà 3.000 €uros en metàl·lic. La data límit de presentació de les partitures és el dilluns 2 de maig de 2022.

La 1a convocatòria dels Premis de Composició Centcelles (2021) va ser tot un èxit de participació, amb un total de 27 treballs presentats a concurs. El guanyador de la 1a edició va ser el director i compositor barceloní, Xavier Pagès-Corella, amb l’obra “Byobu”, que va ser estrenada pel Quartet Gerhard en el concert que tancava el “Cicle de Concerts a Centcelles” de 2021 el passat mes de juliol.

Back to top