Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí alça la veu contra la violència envers les dones

Amb el lema “Alcem la veu”, l’Ajuntament de Constantí ha celebrat aquest dijous 25-N el Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència envers les Dones. L’acte central ha tingut lloc aquest migdia amb la Lectura del Manifest davant de l’Ajuntament. Aquest any, la lectura del manifest ha ant a càrrec d’un grup representatiu d’alumnes de l’Institut de Constantí.

L’activitat ha comptat amb la col·laboració de les associacions del municipi integrades exclusivament per dones: el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí, l’associació Mujeres Resset i la Asociación de Mujeres Gitanas de Constantí.

Com és habitual, des del consistori s’ha fet una crida a la població per participar d’aquesta lectura del manifest i a sumar-se a la concentració davant de l’Ajuntament per mostrar el rebuig a qualsevol tipus de violència envers les dones.

Durant l’acte s’ha fet una crida a “que totes les accions que es generen al voltant d’aquesta data s’estenguin a tots els dies de l’any”. A més, s’ha fet referència als nous tipus de violència masclista que sorgeixen o es reconeixen com la violència digital, cada vegada més present, la violència vicària o la violència en l’àmbit institucional. Tots aquests nous àmbits o noves formes de violència es contemplen en la reforma 17/2020 de 22 de desembre que modifica i amplia la llei 5/2008 del 24 d’abril, de dret de les dones a l’eradicació de les violències masclistes.

S’ha destacat també “l’impacte i la indignació per tots els casos de violència sexual, que ens sacsegen intensament”, i s’ha volgut reiterar tot el suport i empatia amb les víctimes i el seu entorn. Davant de totes aquestes violències masclistes s’ha fet una crida a actuar de forma estructural, preventiva i comptar amb tota la població i tots els territoris.

L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci en record a totes les víctimes de la violencia masclista.

Back to top