Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí rep 37.000 euros addicionals per desenvolupar accions en el marc del Pla Educatiu d’Entorn 2021-2022

L’Ajuntament de Constantí ha rebut una assignació econòmica de 37.029 euros addicionals del Departament d’Educació per a desenvolupar accions educatives més enllà de l’horari lectiu i també durant l’estiu en el marc del Pla Educatiu d’Entorn d’aquest curs 2021-2022. En l’actual context, el Departament d’Educació ha donat continuïtat al Pla de millora d’oportunitats educatives (PMOE) que el curs passat ja va permetre al municipi rebre una assignació extraordinària. La finalitat d’aquest pla és lluitar contra les desigualtats educatives d’origen socioeconòmic, centrant l’atenció en els centres educatius amb més complexitat educativa i en la participació dels ens locals.

El pla situa el principi d’autonomia dels centres i la dimensió comunitària de l’educació com a estratègia clau per reforçar l’equitat del sistema educatiu. Es preveu la dotació de recursos als centres educatius mitjançant un acord de corresponsabilitat i la incorporació de mesures per impulsar i promoure el treball en xarxa, la coordinació i el lideratge de l’Administració local a través dels plans educatius d’entorn.

L’assignació econòmica es farà arribar mitjançant una addenda addicional al Pla Educatiu d’Entorn del curs 2021-2022. Amb aquesta quantitat addicional, els centres educatius i els tècnics municipals han apostat per seguir doblant les hores dedicades al projecte d’estudi assistit per millorar les competències dels alumnes del municipi a través d’aquests tallers de suport a la tasca educativa que es realitzen en horari extraescolar.

A més, properament es posaran en marxa activitats com Tallers de drons i de còmic-manga a l’Institut, i Bàsquet i Robòtica a les escoles Centcelles i Mossèn Ramon Bergadà. Durant l’estiu, es tornarà a desenvolupar un Campus d’Estiu adreçat als alumnes escolaritzats al municipi

A banda d’aquesta addenda extraordinària, dintre de la dotació ordinària de cada curs per part del Departament d’Educació (5.100 euros) se seguiran desenvolupant les accions habituals del Pla, com el “Posa’t les piles” d’orientació personal, formativa i laboral, el Projecte Treka i l’Espai Jove, la participació en activitats culturals i de difusió cultural al municipi i en projectes en col·laboració amb la Biblioteca com la “Mirmiga”, Lecxit, Club de lectura juvenil o els contes col·laboratius. A més, es preveu una dotació específica de 1.700 €uros destinats al Plaa cataklà de l’Esport per a l’Institut de Constantí

Back to top