Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tot a punt per la Festa Major d’Hivern

Més d’una vintena d’activitats obertes a tot tipus de públic conformen el programa d’actes de la Festa Major d’Hivern a Constantí, la Festa de Sant Sebastià, que arrencarà oficialment el dimecres 19 de gener i que s’allargarà fins el 30 de gener. Atesa l’actual situació sanitària, tots els actes es realitzaran amb aforament limitat i amb el compliment de totes les mesures de prevenció.

Els actes previs s’iniciaran aquest dissabte 15 de gener, a la Biblioteca Municipal, amb la presentació del llibre: “Retrobestiari: 40 anys del renaixement del bestiari fantàstic i popular de Catalunya”, d’Heribert Masana.

El tret de sortida oficial a la Festa Major arribarà el dimecres 19 de gener amb el Pregó, que aquest any tindrà com a protagonista la sra. Sefa Bové Domingo, coordinadora de comunicació de la Fundació Esclerosi Múltiple a les Comarques de Tarragona. Després del pregó es farà l’entrega dels tradicionals premis i distincions honorífiques a diverses entitats i personalitats del poble. L’acte estarà amenitzat amb la música en directe del conegut compositor i pianista, Manu Guix.
Com és habitual, el 20 de gener, Diada de Sant Sebastià, concentrarà els actes més tradicionals de la Festa Major, amb el Solemne Ofici i la benedicció de les coques, el Ball de lluïment de tots els elements del Seguici, una audició de sardanes amb la Cobla Catània i el Concert de Festa Major amb l’Orquestra la Chatta. Tots aquest actes es realitzaran al Pavelló Poliesportiu. El mateix dijous, 20 de gener, abans del Solemne Ofici, tindrà lloc la Inauguració de l’exposició de fotografies commemorativa dels 25 anys de l’Institut de Constantí, a la Plaça de les Escoles Velles.

Pel que fa als actes del cap de setmana, destaquen l’espectacle d’humor “La vida és rocanrol” protagonitzat pel popular Sevilla (cantant dels Mojinos Escozíos), dissabte dia 22 de gener, i l’espectacle musical familiar “El Rey León El Tributo”, diumenge 23 de gener. Les entrades per assistir a aquests espectacles, que es faran al Pavelló Poliesportiu, tenen un preu de 5 €uros i es podran comprar del 17 al 21 de gener a l’OAC de l’Ajuntament.

Al llarg del cap de setmana també tindrà lloc el llliurament dels premis als Superlectors i la inauguració d’una exposició inspirada en els 15 anys del Club de Lectura, a la Biblioteca Municipal. A més, el diumenge 23 de gener, l’associació Moto Clàssic Constantí organitza la tradicional sortida vehicles i motos clàssiques, i la Plaça de les Escoles Velles serà l’escenari d’una exhibició de Zumba Solidària en col·laboració amb l’assocació Astafanias.

El dissabte 29 de gener tindrà lloc l’acte de benvinguda als infants nascuts durant el 2021 i els actes de la Festa Major finalitzaran el diumenge 30 de gener amb el lliurament dels XV Premis Literaris Constantí 2021: “Relats de Patrimoni Natural” i la presentació del llibre que recull els relats guanyadors i finalistes del concurs.

Podeu consultar tota la programació a:

Back to top