Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí fa entrega dels Premis i Distincions Honorífiques

Coincidint amb l’acte del Pregó de Festa Major d’Hivern a càrrec de Sefa Bové, coordinadora de Comunicació de la Fundació Esclerosi Múltiple de les Comarques de Tarragona, el passat dimecres 19 de gener es va fer entrega dels Premis i Distincions Honorífiques de l’any 2021 amb els reconeixements que l’Ajuntament de Constantí ofereix per honorar aquelles persones o entitats en mèrit a la tasca realitzada o a la conducta seguida al llarg de la seva trajectòria han contribuït a augmentar el bon nom del municipi. Aquest any s’ha recuperat el format habitual de l’acte del Pregó al Pavelló Poliesportiu amb la presència de públic, amb aforament limitat. L’acte va comptar amb una actuació musical del conegut compositor i pianista Manu Guix.

Entre els reconeixements d’aquest any es va nomenar amb el títol de Fill Predilecte a Joan Molné Español, per la seva contribució en l’àmbit cultural, tradicional i festiu. Aquest títol suposa un reconeixement a la seva implicació en l’organització dels actes festius a Constantí, participant en la creació de la Comissió de Festes i sent una part molt activa en el creixement i la consolidació de la nostra Festa Major fins a dia d’avui.

El títol de Fill Adoptiu 2021 es va concedir a Francisco Sierra Delgado “Curro”. Nascut a Logroño l’any 1960, ha viscut tota la seva vida a Constantí, on juntament amb el seu germà regenten la Tonelería Hnos Sierra, representant la segona generació d’aquest negoci i mantenint el caràcter purament artesanal de l’ofici centenari de boter. Aquest títol vol ser un reconeixement a la seva implicació amb el món associatiu col·laborant amb els Armats de Constantí, Els Tres Tombs o l’Associació Motoclàssic, entre d’altres

El Diploma de Plata pels 25 anys d’activitat ha estat per l’Institut de Constantí, que va néixer l’any 1996 i que aquest 2021 ha celebrat el seu 25è aniversari amb el lema “25 anys educant i fent poble”, un clar reflex del sentiment d’estima i integració de la comunitat educativa cap al municipi.

Finalment, el diploma de bronze amb motiu dels 10 anys de la represa de l’entitat ha estat pel Ball de Diable de Constantí. Nascut l’any 1988, i després d’uns anys de parèntesi, el Ball de Diables va reprendre la seva activitat l’any 2011 impulsat per un grup de joves constantinencs.

Back to top