Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí reclama que es garanteixin plenament els drets de les dones

Constantí ha iniciat aquest dimarts 8 de març els actes reivindicatius al voltant del Dia Internacional de la Dona, amb la tradicional Lectura del Manifest al davant de l’Ajuntament. L’acte ha comptat amb la presència de diversos representants del consistori i de les associacions de dones del municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa, l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí i l’Associació de Mujeres Gitanas de Constantí, que han estat les encarregades de fer la lectura de la Declaració Institucional d’aquest 8 de març.

Durant l’acte s’ha volgut destacar que “malgrat els avenços aconseguits en tres segles de corrents de pensament feminista i dos segles de lluita organitzada, els drets de les dones encara no estan plenament garantits” i persisteixen “greus desigualtats materials com la feminització de la pobresa, l’assignació a les dones del treball de cures no remunerat i de menystingut valor social, la segregació vertical i horitzontal del mercat laboral, sous més baixos i condicions laborals més precàries per a les dones”.

Per tal de fer front a les desigualtats, discriminacions i violències estructurals que pateixen les dones pel sol fet de ser dones s’ha fet una crida al paper actiu dels homes per identificar i rebutjar els estereotips, actituds i comportaments masclistes. I en segon lloc, s’ha demanat a les institucions que estiguin a l’altura i es creïn les estructures necessàries per elaborar polítiques feministes transversals i globals que impliquin tots els nivells i àmbits d’actuació dels poders públics, incloent-hi els pressupostos públics.

L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci en record a les víctimes de la guerra a Ucraïna i a totes les dones que estan patint la barbàrie de la guerra.

La Lectura del Manifest Institucional ha estat l’acte inicial de la Setmana de al Dona que se celebra a Constantí del 8 al 13 de març amb tot un seguit d’activitats adreçades principalment al col•lectiu de dones del municipi, amb l’objectiu de reivindicar un any més la igualtat de drets entre els homes i les dones. Aquest mateix 8-M, a la tarda, tindrà lloc a la Biblioteca Municipal una sessió especial del Club de Lectura Fàcil amb la lectura de “Les invisibles” de Genis Sinca, versió d’Ana Crespo.

Back to top