Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’organitza la Setmana de l’Aigua per conscienciar de la importància d’aquest bé essencial

Del 20 al 27 de març l’Ajuntament de Constantí organitza la Setmana de l’Aigua amb tot un seguit d’activitats que tenen com a objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d’aquest bé essencial i la conscienciació del seu ús responsable. El 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua que té per objectiu recordar la rellevància d’aquest element tan fràgil i vulnerable i, alhora, tan essencial per garantir la qualitat i la sostenibilitat del medi ambient i el benestar i la qualitat de vida de les persones.

Aquesta setmana temàtica al voltant de l’aigua a Constantí començarà el diumenge 20 de març amb una visita a l’ETAP (Estació de Tractament d’Aigua Potable) de Sant Joan Despí, que inclourà una visita guiada a les instal·lacions. Durant la tarda, es farà una visita guiada panoràmica en autobús per Barcelona.

Els actes continuaran el dimarts 22 de març a les 11 del matí amb la inauguració de l’exposició “Operació Aigua” a la Plaça de les Escoles Velles. L’exposició es podrà visitar fins el 4 d’abril. El mateix 22 de març, durant la tarda, es farà una visita guiada al dipòsit d’aigua municipal de Les Forques i el dijous 24 de març tindrà lloc una xerrada a la Biblioteca Municipal sobre l’estalvi d’aigua.

Les activitats finalitzaran el diumenge 27 de març amb una cursa familiar d’orientació a través de la Ruta de l’Aigua, amb sortida des de la vil·la romana de Centcelles.

La commemoració del Dia Mundial de l’Aigua dona suport a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 6 de l’ONU, que té com a objectiu garantir l’accés a l’aigua neta i a un sanejament adequat a tota la població mundial abans de 2030. El tema escollit per aquest dia Mundial de l’Aigua 2022 és : “Aigües subterrànies: fent visible allò invisible”. El 2022 el Dia Mundial de l’Aigua vol fer una crida a l’acció que demana iniciatives per garantir que les aigües subterrànies beneficiïn la societat ara i cap al futur.

Back to top