Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí acull l’exposició “Operació Aigua” per reflexionar sobre els usos de l’aigua al món actual

Constantí acull l’exposició “Operació Aigua” d’Agbar, companyia gestora del cicle integral de l’aigua al municipi, amb el suport de l’Ajuntament de Constantí, per conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua. L’exposició es pot visitar fins al 3 d’abril, a la Plaça de les Escoles. La mostra està dirigida al públic general, però, especialment, al públic familiar i escolar.

El consistori ha escollit un espai públic obert per tal que sigui accessible a qualsevol hora per part de la ciutadania. Després que l’exposició s’instal·lés l’agost de l’any passat, Constantí torna a acollir-la amb l’objectiu d’apropar aquesta mostra a les escoles. Per això, s’organitzaran visites guiades amb educadors d’Agbar per conscienciar l’alumnat sobre com poden contribuir a cuidar l’aigua i el medi ambient. L’Operació Aigua explica els usos i abusos que fem d’aquest recurs i l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural.

Com a dades destacades, es mostra que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d’aigua potable. També es visualitza que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües.

L’exposició es divideix en els següents blocs: Com contaminem l’aigua, Com s’embruta l’aigua?, Aigua per a tothom? i Quanta aigua consumeixes?.  Aquesta mostra se suma a les iniciatives impulsades per l’Ajuntament i Agbar per celebrar la Setmana de l’Aigua:amb tot un seguit d’activitats que tenen com a objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d’aquest bé essencial i la conscienciació del seu ús responsable.

L’exposició “Operació aigua” ja ha passat per Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa, Tàrrega, Ulldecona, Calafell, Constantí, Cambrils, Tarragona, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Igualada, Sallent, Taradell, Berga, Manlleu, Alp i Santa Bàrbara. En total, visitarà més d’una cinquantena de poblacions catalanes en dos anys.

Més informació sobre l’exposició a: operacioaigua.cat

Back to top