Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Acte d’homenatge a les víctimes del camp de concentració de Mauthausen

Aquest dijous 5 de maig, l’Ajuntament de Constantí ha celebrat un acte d’homenatge a les víctimes de Mauthausen i a totes les persones deportades a camps de concentració i víctimes del nazisme. L’acte, que s’ha fet al cementiri municipal, ha consistit en la lectura d’un manifest i una ofrena floral per part de l’Ajuntament davant el monument commemoratiu de les víctimes que hi ha al cementiri. També hi ha hagut una actuació musical a càrrec de l’Escola Municipal de Música «Rafel Gibert Recasens».

Un any més, el consistori ha volgut amb aquest acte recordar i fer un reconeixement a totes aquelles persones que són part fonamental de la història democràtica pel seu exemple de sacrifici i la seva lluita per la democràcia i la llibertat, i en especial als 8 constantinencs que van ser víctimes de la deportació nazi i que van perdre la vida al camp de concentració de Mauthausen. L’acte ha comptat amb la presència de familiars d’aquestes persones i diversos representants del consistori municipal.

Els actes d’homenatge a les víctimes dels camps de concentració van continuar a la tarda amb una xerrada al Sindicat Agrícola, a càrrec de l’historiador Joan Navais Icart, amb el títol: “Mai més! Deportats republicans a l’infern dels camps nazis”.

El Consell de Ministres del Govern espanyol va acordar instaurar el 5 de maig com a «Dia d’Homenatge als espanyols deportats i morts a Mauthausen i en altres camps i a totes les víctimes del nazisme d’Espanya». En la resolució es recorda que la data escollida coincideix amb la commemoració de l’alliberament l’any1945 del camp de concentració de Mauthausen, a Àustria, on van ser internats la majoria dels deportats espanyols, i on, finalment, hi van perdre la vida la major part.

Back to top