Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta la Festa Major d’Estiu 2022

Aquest divendres 22 de juliol s’ha fet l’acte de presentació del programa de Festa Major d’Estiu a Constantí, la festa en honor a Sant Feliu. L’acte de presentació s’ha fet a la plaça dels Drets Humans i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Óscar Sánchez, i la regidora de Festes, Mariana Buger, a més de representants d’entitats i associacions com Dames i Vells de Constantí o el Moto Club Constantí.

La Festa Major d’Estiu d’aquest any començarà el diumenge 24 de juliol i s’allargarà fins el diumenge 7 d’agost, amb més de quaranta activitats obertes a tothom. Després de dos anys de pandèmia que van obligar a suspendre o adaptar els actes a la situació sanitària del moment, aquest any es recupera la totalitat de les activitats de la programació en el seu format habitual.

Tot i que hi haurà alguns actes previs, la Festa Major donarà el tret de sortida oficial el divendres 29 de juliol amb la tradicional cercavila pels carrers del poble i el Pregó, que aquest any estarà protagonitzat per l’actor, humorista i presentador, Fermí Fernández.

Pel que fa a l’apartat musical, es recupera la celebració de la Nit de Barraques (dissabte 30 de juliol), que estrena nou emplaçament, a l’aparcament de la piscina municipal, i que comptarà amb les actuacions de Tapeo Sound System, Buhos i Allioli versions. Les orquestres també seran protagonistes durant les nits de Festa Major, amb les actuacions de l’Orquestra La Pasarela (dissabte 31 de juliol) i l’Orquestra Costa Brava, que protagonitzarà el Concert de Gala i el gran Ball de Festa Major, el dilluns 1 d’agost. L’oferta musical es completarà amb propostes com Menéalo on Tour (divendres 29 de juliol), una festa musical anys 70-80’s (dissabte 30 de juliol) o l’actuació de la covers Band Big Mouthers (dilluns 1 d’agost). En aquesta programació musical destaca també el concert adreçat al públic infantil que oferirà el Pot Petit, el dilluns 1 d’agost a la tarda.

Una altra de les novetats que inclou el programa d’aquest any serà l’obra de teatre “Vida de peix…sense espines!” amb les actrius Rosa Andreu i Mercè Comes. L’extens programa es complementarà amb activitats organitzades per les entitats esportives com l’Stunt Riding (una exhibició d’acrobàcies en moto) que organitza el Moto-club Constantí pel seu 25è aniversari, el III Memorial Agustín Grajero del Club Escacs Constantí, la X Sortida de motos i cotxes clàssics que organitza Moto Clàssic Constantí, o el IX Torneig de Bàsquet 3 x3 organitzat pel Club Bàsquet Constantí.

Un any més, no faltarà a la programació l’humor i la sàtira del Ball Parlat de Dames i Velles de Constantí, aquest any amb doble sessió; o l’actuació castellera que protagonitzaran el diumenge 31 de juliol al migdia els Xiquets de Tarragona i els Nois de la Torre. A més, el Sindicat Agrícola i la Societat El Casino organitzaran vermuts musicals el dissabte 30 i el diumenge 31 de juliol. 

El dilluns 1 d’agost, dia de Sant Feliu, concentrarà com és habitual els actes més solemnes i tradicionals com el Seguici Popular, el Solemne Ofici en honor a Sant Feliu o la Ballada de sardanes. Ja a la nit, arribarà el tradicional Correfoc pels carrers del poble, protagonitzat per la Dragonina de la Colla COCA, els Diables de Constantí i els Diables de Foc i Gresca. El final de festa arribarà amb el castell de focs artificials, a la Piscina Municipal.

D’altra banda, la Paradeta Itinerant recorrerà de nou els carrers de la vila al llarg dels propers dies. Un any més, la paradeta tornarà a ubicar-se a diversos espais per tal d’informar de totes les activitats de la Festa, i amb la possibilitat d’adquirir el programa i altres productes del marxandatge oficial com la samarreta oficial de la Festa major, motxilles o ventalls per ajudar a suportar el calor, entre d’altres sorpreses.  Aquest any, durant la Festa Major també s’instal·larà a diversos espais un “Punt Lila” per prevenir conductes masclistes, informar i sensibilitzar davant situacions de risc o agressions masclistes.

Podeu consultar el programa de la Festa Major a: https://issuu.com/constanti/docs/programa_fm22_estiu_constanti_v3_def

Descarrega’t el programa a:

Back to top