Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comencen les visites guiades per donar a conèixer el Refugi de la Guerra Civil

Aquest dissabte 10 de setembre s’han fet les primeres visites guiades per donar a conèixer el refugi antiaeri de la Guerra civil a Constantí. Una vegada finalitzades les tasques de condicionament i museïtzació del refugi, l’Ajuntament de Constantí ha organitzat aquestes visites guiades per tal que tots els veïns i veïnes que ho desitgin puguin accedir i visitar aquest espai carregat d’història.

Prop d’una seixantena de persones han participat aquest dissabte de la primera jornada d’aquestes visites guiades, que ha comptat amb les explicacions del gestor de patrimoni cultural, Ferran Marín. De moment, s’han programat més visites els dissabte 17 i 24 de setembre i degut a la bona acollida, amb totes les places completes, s’ha decidit prorrogar la iniciativa fins al dissabte 1 d’octubre. Les visites es faran en grups reduïts amb un màxim de 10 persones. Per tal de participar-hi, cal fer inscripció prèvia a l’OAC de l’Ajuntament de Constantí, trucant al telèfon 977 52 05 21 o a través del correu ajuntament@constanti.cat.

El passat mes de juliol finalitzaven les obres de condicionament i reforma de l’entorn de l’antic refugi antiaeri, una construcció soterrada que va servir per protegir a la població dels bombardejos durant la Guerra Civil. El projecte ha tingut un pressupost d’execució de 51.557 € (IVA inclòs). L’àmbit de l’actuació ha comprès el refugi i la plaça frontal que hi dona accés, delimitada pel Raval de Sant Cristòfol i l’edifici situat entre el carrer de l’Església i el Raval de Sant Cristòfol.

Pel que fa a l’interior del refugi s’ha arranjat i museïtzat parcialment per ser visitable en els primers 15 metres de l’estructura. El projecte ha comportat també la urbanització de la plaça frontal que hi dona accés al refugi, on actualment hi ha el Casal d’Entitats, amb nou paviment de lloseta de formigó. Aquesta plaça amaga sota d’ella l’antic baluard i en l’arranjament del paviment s’ha jugat amb dos colors per fer visible l’existència d’aquest baluard, que  forma part del sistema de fortificacions que protegia la banda septentrional del Castell i la vila de Constantí durant la primera meitat del segle XVII.

Back to top