Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible del 18 al 24 de setembre

Del 18 al 24 de setembre, Constantí se sumarà a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb tot un seguit d’activitats que tenen com a objectiu la conscienciació de la ciutadania sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana, així com promoure mitjans de transport i hàbits més sostenibles, segurs i saludables.

Per a aquesta II edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible s’han organitzat diverses activitats que volen sensibilitzar la població sobre els canvis que es poden fer en l’ús de l’espai públic, la importància de millorar la qualitat de l’aire i la necessitat de reduir la contaminació.

Les activitats s’iniciaran aquest diumenge 18 de setembre amb una Bicicletada Popular, amb sortida i arribada al carrer Major, davant de l’Ajuntament. La sortida està prevista a les 10 hores i a l’arribada hi haurà un refrigeri per a tots els participants. Les inscripcions es poden fer a l’OAC de l’Ajuntament al preu d’1 €uro per participant.

El dilluns 19 de setembre, a les 11 hores, es farà la inauguració d’un aparca bicicletes al Camp de Futbol Municipal La Coma. I el dijous 22 de setembre se celebra el Dia Mundial sense cotxes. Aquesta celebració té com a principal objectiu conscienciar que l’ús dels cotxes a gran escala produeix greus danys al medi ambient (contaminació aèria i acústica). Per sumar-se a la celebració d’aquesta jornada, des de les escoles i l’Institut s’instarà a les famílies a no utilitzar el cotxe per portar els seus fills a l’escola i provar nous mitjans de desplaçament més eficients i sostenibles. A més, durant tot el dia, els agents de la Policia Local circularan pels carrers del municipi en bicicleta.

Finalment, el dissabte 24 de setembre, a partir de les 11 hores tindrà lloc un pedala contes. Amb sortida des de la Biblioteca, tots els participants faran un recorregut en bicicleta i s’aturaran a diferents places del municipi, on s’explicarà un conte. Per participar d’aquesta activitat cal inscripció prèvia a la Biblioteca Municipal

D’altra banda, entre els dies 19 i 23 de setembre es realitzaran tallers de seguretat vial a les escoles i l’Institut, per part de la Policia Local de Constantí.

Back to top