Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’aprova la llicència d’obres per a la construcció de la planta fotovoltaica “Constantí 42”

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat aquest dijous 6 d’octubre la concessió de la llicència d’obres per a la construcción de la planta solar fotovoltaica del projecte “Constantí 42” que s’ubicarà al Polígon Industrial de Constantí. El projecte executiu ha passat pels procesos d’informació pública, informes sectorials, tràmit ambiental i tràmit urbanístic. El passat mes de juliol es va rebre l’autorització administrativa per part de la Dirección General de Energía per a l’inici de la construcció d’aquesta planta fotovoltaica, una de les més grans de Catalunya. Ocuparà una superfície de 17,46 hectàrees i tindrà una potència de 14,52 MW. El sistema consta d’un total de 27.500 mòduls monocristalins de 600 Wp i disposarà d’una potència pic total de 16.500.000 Wp. Aquests mòduls, formats per 156 cèl·lules fotovoltaiques monocristalines d’alta eficiència en disposició de 2×78 i connectats en sèrie estaran col·locats amb orientació Sud amb una inclinació de 15 º. El projecte té 30 anys mínims previstos d’explotació. 

El promotor de la instal·lació és l’empresa IOSA GREEN ENERGY i l’emplaçament de la planta fotovoltaica és a la zona de “Mas de Cabaler”, al nord-est del polígon industrial, una ubicació que d’acord amb la normativa és compatible amb el planejament urbanístic del municipi. La parcel·la es troba entre la carretera de la Selva T-422 per la zona nord-est, per on es pot accedir, la línia de ferrocarril de Reus a Roda de Barà per la part nord-oest i pel Torrent de Sant Ramon en tota la part sud.

Back to top