Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenten el Lleó i la Mulassa amb una gran festa de la cultura popular

Constantí ha presentat aquest dissabte 22 d’octubre dos nous elements que s’incorporaran al seguici popular i festiu del municipi: el Lleó i la Mulassa. Al llarg de tot el dia la cultura popular va tornar a ser la gran protagonista amb una nova edició de la festa #laveïnadragonina i la celebració del cinquè aniversari de l’associació Dance Power Constantí. La jornada festiva va comptar amb la participació de diverses entitats i associacions locals, a més d’un bon grapat de colles convidades d’altres municipis que també van participar d’aquesta celebració. En total, van més d’una trentena de colles i elements de bestiari popular que no es van voler perdre aquesta jornada festiva que es va desenvolupar a la plaça de les Escoles Velles

Un dels actes centrals va ser aquest bateig i presentació en societat del Lleó i la Mulassa. El lleó simbolitza un dels elements més representatius que apareixen a la cúpula de Centcelles i que permet identificar aquest monument tan emblemàtic de Constantí. Aquest lleó ha estat obra de l’artista Joan Miró Oró, mestre artesà especialitzat en imatgeria festiva, que ja va ser l’encarregat de restaurar els Gegants de Constantí, Peret i Tecleta, i també de la construcció de la nova Dragonina i els mestres gegantons que es van presentar l’any passat. El lléo serà custodiat i portat pels alumnes de l’Institut, per tal de fomentar la seva participació en la cultura popular.

D’altra banda, l’associació Dance Power Constantí va presentar la Mulassa coincidint amb la celebració del 5è aniversari d’aquesta entitat.

Al llarg del dia hi va haver activitats molt diverses que van anar des d’una actuació dels falcons de Vilanova i la Geltrú, una cercavila pels carrers del poble, una paella electrònica amenitzada amb DJ Rayo, una petita rua de comparses de carnaval, l’entrega del premi  “La Veïna Dragonina” per part de l’Associació Amics de la Colla C.O.C.A. i un Correfoc que aquest any incorporava una novetat important, i és que va comptar amb un servei d’àudio descripció a càrrec del grup Amanida Teatre, pertanyent a la secció de teatre de la Fundació ONCE. La jornada festiva va finalitzar amb una actuació musical a càrrec del grup “Pioneros del Ritmo”.

La festa #laveinadragonina, organitzada per l’Associació Amics Colla C.O.C.A amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, ha arribat aquest any a la seva sisena edició. La festa va néixer amb l’objectiu de personificar la Dragonina, un dels elements més populars del bestiari constantinenc, com una veïna més del municipi i que els nens i nenes la identifiquin com un element de l’imaginari popular. Amb els anys, la jornada festiva s’ha convertit en tota una celebració de al cultura popular amb la participació de colles i elements del bestiari de tot el territori.

Back to top