Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí fa una crida a mantenir un compromís ferm amb la igualtat de gènere

Constantí ha celebrat aquest dimecres 8 de març l’acte central del Dia Internacional de la Dona, amb la tradicional Lectura del Manifest al davant de l’Ajuntament. L’acte ha comptat amb la presència de diversos representants del consistori i de les associacions de dones del municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa, l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí i l’Associació de Mujeres Gitanas de Constantí, que han estat les encarregades de fer la lectura de la Declaració Institucional d’aquest 8 de març.

Durant l’acte s’ha aprofitat per reivindicar el feminisme i denunciar un sexisme que intenta perpetuar-se amb diferents formes. En aquest sentit, s’ha volgut destacar que el “Dia Internacional de les Dones és una jornada de reivindicació per a la lluita pels drets, la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la justícia, i com a tal ha de ser una lluita conjunta de dones i homes” i que cal “desmuntar les bases que permeten conductes hostils com l’assetjament sexual, la violència i la discriminació contra les dones” en qualsevol àmbit.

També s’ha fet una crida al compromís ferm dels governs municipals amb la igualtat de gènere i a treballar “per millorar les condicions vitals de les dones a través de mesures i accions basades en l’anàlisi de la realitat territorial”, dedicant recursos per situar la perspectiva de gènera al centre de les polítiques municipals mitjançant “el foment de la coeducació, la igualtat laboral, la conciliació i la corresponsabilitat, així com impulsar campanyes de tolerància zero amb la violència masclista”.

La Lectura del Manifest Institucional ha estat l’acte central de la Setmana de la Dona que s’està celebrant a Constantí del 6 al 12 de març amb tot un seguit d’activitats adreçades principalment al col•lectiu de dones del municipi, amb l’objectiu de reivindicar un any més la igualtat de drets entre els homes i les dones. El diumenge tindrà lloc el Dinar de la dona al pavelló Poliesportiu, un acte de reconeixement i homenatge a tot el col·lectiu de dones del municipi.

Back to top