Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Setmana de l’aigua. Del 20 al 29 de març

Del 20 al 29 de març l’Ajuntament de Constantí organitza una nova edició de la Setmana de l’Aigua, amb tot un seguit d’activitats que tenen la finalitat de sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d’aquest bé essencial i la conscienciació del seu ús responsable. El 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua que té per objectiu recordar la rellevància d’aquest element tan fràgil i vulnerable i, alhora, tan essencial per garantir la qualitat i la sostenibilitat del medi ambient i el benestar i la qualitat de vida de les persones.

Aquesta setmana temàtica al voltant de l’aigua a Constantí començarà el dilluns 20 de març amb la inauguració d’una exposició sobre l’impacte els plàstics, a la Plaça de les Escoles Velles. El 21 de març es farà una xocolatada solidària al Parc de les Escoles Velles, amb la col·laboració de la Llar d’Infants Gu-gu. Els actes continuaran el dijous 23 de març amb la presentació de la novel·la “L’olor dels geranis” de l’escriptora Montserrat Guasch García, que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal.

El dissabte 25 de març es farà una Caminada pel riu Francolí i posterior visita a l’escola Natura de Mare Terra Fundació Mediterrània. Els participants creuaran un tram del riu Francolí i l’activitat comptarà amb la participació dels carros dels Tres Tombs. Les inscripcions per participar d’aquesta caminada, que té un preu d’1 euro, s’han de fer anticipadament fins el 23 de març a través del correu electrònic registre@constanti.cat o al telèfon 977 52 05 21.

Les activitats finalitzaran el dimecres 29 de març amb el taller “Memòries de l’aigua” que es farà a la Biblioteca Municipal.

La commemoració del Dia Mundial de l’Aigua dona suport a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 6 de l’ONU, que té com a objectiu garantir l’accés a l’aigua neta i a un sanejament adequat a tota la població mundial abans de 2030. La Conferència mundial sobre l’Aigua el 2023 marca un moment crític en el marc de l’Agenda 2030 i els objectius ODS i posa l’accent en la importància d’assegurar l’aigua i el sanejament com a elements transversals i de fer-ho reforçant la cooperació i col·laboració entre tots els agents implicats en la gestió sostenible dels recursos hídrics, especialment davant l’impacte del canvi climàtic. El Dia Mundial de l’Aigua 2023 té com a objectiu accelerar el canvi per resoldre la crisi de l’aigua i el sanejament.

Back to top