Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta un llibre per pintar el Seguici Popular de Constantí

Aquest dijous 30 de març s’ha presentat una nova publicació en forma de quadern per pintar el Seguici Popular de Constantí. Es tracta d’un projecte que té per objectiu promoure i donar a conèixer als infants els diversos elements que conformen la cultura popular, el seguici i el bestiari festiu d’una manera lúdica i didàctica.

L’acte de presentació s’ha fet davant del mural dedicat als Gegants i Gegantons, i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Óscar Sánchez, la regidora de Cultura, Dolors Fortuny, a més d’altres representants del consistori i diversos representants de les colles i elements que conformen el seguici popular i festiu.

El seguici popular constantinenc ha esdevingut un dels símbols més característics de la Festa Major i el folklore de la vila. En els últims anys, a més, s’han anat incorporant nous elements a aquest seguici com és el cas dels Mestres Gegantons, el Lleó i la Mulassa, s’han recuperat elements antics com els Cavallets i s’han creat nous balls com el Ball de Rentadores.

Amb aquesta publicació també es vol  posar en valor la feina de tots els col·lectius, entitats i persones que fan possible que el seguici es mantingui viu, que treballen per aconseguir que la cultura popular de Constantí continuï viva amb el pas del temps.

El quadern per pintar consta de 32 pàgines i ha estat il·lustrat per Decoracions Escenogràfiques. Se n’han editat un miler d’exemplars que es repartiran entre les escoles del municipi. Hi apareixen: la Geganta Tecleta, el Gegant Peret, la Gegantona Maria, el Gegantó Ramon, la Geganta Namha, el Gegant Balaam, la Dragonina, els Diablons de la Dragonina, una Diablessa, Llucifer i el Ball de Diables, el Lleó de  Centcelles, l’Àliga i l’Aligueta, la Mulassa, els Grallers, la Corranda, el Ball Petit de Constantí, el Ball de Nans, el Ball de Catalans, el Ball de Coques, el Ball de Gitanes, el Ball de Cavallets, el Ball de Rentadores, el Ball de Bastons, el Ball de Patatuf, el Ball de Pastorets, i Dames i Vells.

Back to top