Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Diada de Sant Jordi

Constantí es prepara per celebrar un Sant Jordi ple d’activitats culturals i festives que es concentraran durant tot el diumenge 23 d’abril al carrer Major, que des de fa uns anys s’ha convertit en el centre neuràlgic d’aquesta diada. Durant els dies previs l’ambient de Sant Jordi ja es viu als carrers i places del municipi, amb la decoració que un any més s’ha preparat especialment per a l’ocasió: un mural fet amb dibuixos a la Plaça de les Escoles Velles, el gran tendal que cobrirà el carrer Major, la decoració floral a diverses places, carrers i equipaments municipals, i el balcó de l’Ajuntament.

Ja el diumenge 23 d’abril, des de les 10 del matí, el carrer Major tornarà a acollir les paradetes de Sant Jordi amb la presència d’entitats, associacions, els serveis socioeducatius municipals i Constantí Ràdio, que emetrà una programació especial.  A més, al llarg de tot el dia tindrà lloc una mostra de tallers i oficis tradicionals. Cap del migdia, a la Plaça de l’Església, hi haurà una actuació de l’Esbart Dansaire de Constantí.

Les activitats continuaran a la tarda amb una Cercavila que sortirà des de la Plaça de les Escoles Velles i que comptarà amb la participació dels Balls de Cercavila de la Societat El Casino, la Dragonina de l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A., els Gegants de Constantí, Peret i Tecleta, els gegantons Maria i Ramon, el Lleó de Constantí, les àligues i la mulassa.

En arribar al carrer Major tindrà lloc un espectacle infantil i la representació de la Llegenda de Sant Jordi. La jornada finalitzarà amb la tradicional Ballada de Sardanes amb l’actuació musical de la Cobla Mirantfont.

Durant tot el dia també es podrà veure una mostra del bestiari i els elements que conformen el Seguici Popular al municipi, i hi haurà animació teatralitzada amb els personatges de la llegenda de Sant Jordi.

D’altra banda, també hi ha haurà jornada de portes obertes a l’antic refugi, que es podrà visitar fent inscripció prèvia a través del correu registre@constanti.cat o al telèfon 977 52 05 21.

Back to top